Rusland: Manizha synger “Russian Woman”

Manizha, den russiske deltager ved Eurovision 2021.

Vi ved ikke altid hvad vi får fra Rusland, og de fleste troede formentlig, at vi i 2021 endelig skulle se Little Big på Eurovision-scenen i Rotterdam, efter deres kæmpe virale succes med sangen “Uno” fra sidste år.

Men russerne ville det anderledes, og i sidste uge blev det annonceret, at der i stedet ville blive afholdt en national finale (for første gang i 9 år) til udvælgelse af årets bidrag. Der var mange rygter om hvorfor der pludselig skulle afholdes en finale, og om Little Big var eller ikke var med, men svaret på det sidste fik vi i starten af den finale, da Little Big annoncerede at de ikke deltog i år, da de ikke vidste om de kunne leve op til den succes som “Uno” fik, og at andre også skulle have chancen for at komme afsted.

Advertisement

Vinderen af den meget hurtigt opsatte finale blev Manizha, som kommer fra den russiske republik Tadjikistan, og det er første gang den centralasiatiske republik har en deltager med i Eurovision. Den 29-årige sanger har været aktiv siden hun var 12 år gammel, og hun har mange fans udover i sit eget land bl.a. i Iran og Afghanistan.

Sangen hedder “Russian Woman”, og den vandt meget passende på kvindernes internationale kampdag 8. marts.

Synes du om årets russiske bidrag? Eller havde du hellere set Little Big forsøge sig med endnu et viralt hit?