GEE-panelet: Tornike Kipriani – “You” (Eurovision 2021)

Foto: GIORGI TSAAVA

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi som en optakt til Rotterdam vil diskutere og rangere alle årets 39 Eurovision-bidrag.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Advertisement

Om GEE-panelet:
I panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, men som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest, og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker Chanée og N’Evergreen, en mandlig poptøs og softwareudvikler, en tidligere radiovært, som elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision, og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.
Du kan læse mere om de enkelte medlemmer her.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Georgien

GEE-panelets reviews

Sidste år var jeg ret vild med Tornike, men knap så vild med den børnehave-tekst, han forsøgte sig med. Selvom teksten ikke er fremragende, så er den forbedret nok til, at jeg kan lade mig forblænde af en fantastisk stemme, en lækker melodi og en følelsesladet stemning, der leveres tilpas troværdigt til, at jeg får en lille tåre i øjenkrogen. Det her er et absolut værdigt bud fra Georgien, og jeg håber virkelig, europæerne sender ham i finalen! Jeg tvivler dog kraftigt,og det skal nok være juryerne, der belønner kompositionen, hvis Tornike skal have en chance for en finaleplads. 

Daniel

Det er lidt sjovt med Georgien, for jeg kan simpelthen ikke komme på noget georgisk bidrag jeg kan huske og/eller lide! Det tror jeg heller ikke kommer til at ændre sig i år, for jeg ved ikke helt hvad Tornike vil med den her sang, og selv om han ligner en rocksanger er det pop af den lidt ufarlige slags, som jeg synes løber ind i det ene øre og ud af det andet. Jeg tror ikke, at Georgien ændrer traditionen fra de senere år med at fejle i semifinalen med dette bidrag.

Simon

Ehm… Hvordan er Tornike gået fra en ret cool rocket sang, der virkede til at være lige ham, til en tam og lidt ligegyldig ballade på kun et år?! Fred være med, hvis han havde lyst til at prøve noget anderledes, men det lugter lidt af, at man hos georgisk TV så at sidste års bidrag ikke havde den store støtte hos fansene, så man derfor forsøger sig med en helt anden boldgade i år. Jeg synes dog overhovedet ikke sangen passer Tornike og hans stil, og det er ikke engang en særlig god ballade. Det er ærgerligt for Tornike er en god og karismatisk sanger, så han fortjente en lang bedre sang, men med det her bidrag kan jeg ikke se Georgien komme særlig langt.

Mila

Jeg kan slet ikke genkende tornike i år. sidste år virkede han ægte og i sit rette element, med en omend lidt komisk tekst. I år vender han tilbage med en sang, der (af uvisse årsager) minder mig om 60’er og 70’ernes hippiemusik eller kunne være udgivet på et “No stress”- album. Desværre har jeg nærmest glemt ‘You’, før de 3 minutter er gået. Det er en skam, for Tornike har en lækker stemme og er en god formidler.

Mette