GEE-panelet: Rafał – “The Ride” (Eurovision 2021)

Foto: TVP

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi som en optakt til Rotterdam vil diskutere og rangere alle årets 39 Eurovision-bidrag.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Advertisement

Om GEE-panelet:
I panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, men som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest, og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker Chanée og N’Evergreen, en mandlig poptøs og softwareudvikler, en tidligere radiovært, som elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision, og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.
Du kan læse mere om de enkelte medlemmer her.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Polen

GEE-panelets reviews

Polakkerne går ned ad en ufarlig og sikker vej med en simpel popsang. Den største kvalitet ved The Ride er, at den ikke forsøger at være noget, den ikke kan holde til. Den er bare lige ud ad landevejen (pun intended), og på den måde står den faktisk ud fra en del af de mere ekstravagante bud. Det kan blive Polens chance for at gå i finalen. Desværre er polakkerne havnet i samme semifinale som Danmark, og den 80’er-inspirerede lyd, som også er det danske varemærke i år, kan komme til at ligge og stjæle stemmer fra hinanden. Begge sange er på vippen til en finaleplads, og det kan blive dyrt. 

Daniel

Min første tanke da jeg hørte det polske bidrag var, at det lød som et bidrag der var kasseret i Mello. Og da jeg så fandt ud af, at sangen havde fire svenske sangskrivere, så var min indskydelse ikke helt gal, hvilket ikke hjælper på bedømmelsen af sangen. Den lyder dårligere produceret end den burde være, og hvis ikke Rafal kan bære vokalen uden den heftige mængde autotune han har på indspilningen, så flopper det her bidrag. Polen har ellers leveret mange gode ting gennem årene, men det her er mere ufarligt end en udstoppet snegl.

Simon

Jeg føler jeg bliver ved med at gentage mig selv, men der er mere end et par uinspirerende popsange med i år, og det leverer Polen desværre også. Det er upbeat og catchy, men også totalt kedeligt, og hørt så mange gange før. Og det hjælper ikke på det hele, at Rafals stemme lyder monoton, og at han heller ikke lige fremstår som den mest karimastiske gut. Det er en sang jeg sagtens kan lytte til hvis den kommer på shuffle, men jeg ville ikke selv sætte den på. Jeg tror ikke det her bliver bidraget der tager Polen tilbage til finalen, så jeg vil håbe på at de næste år sender noget af langt bedre kvalitet.

Mila

Polen sender i år et ganske catchy nummer, med et fint omkvæd. Rafal er dog, i min optik, en relativt anonym artist, og til trods for en fin sang, tror jeg at Polen kommer til at møde for meget konkurrence imellem nogle markant stærkere sange i semifinale to, så det bliver nok svært for Polen at tage en af de eftertragtede finalepladser.

Clara

Der er en enkelt sang i årets felt, som jeg konsekvent glemmer, og det er ‘The Ride’. Ikke fordi, den er dårlig eller jeg ikke kan li’ den. Men når den er færdig, så er den bare glemt 10 sekunder efter.
80’er lyden er catchy, men bidraget lyder bare på alle måder, som noget der kunne have fået en 5. plads i en Mello-delfinale for en del år siden. Der skal virkelig et show, en stærk vokal og en karismatisk optræden til, for at komme i mål med ‘The ride’.
Jeg tror ikke på det og håber, at Polen næste år vender tilbage til noget, der har lidt mere sjæl og ikke lyder som alt muligt andet.

Mette