Bageguru Micki Cheng: Jeg er helt vild med Je Me Casse

Foto: Pressefoto

Det er snart Eurovision-tid igen. Endelig. Efter to års ventetid er vi omsider tilbage i den gode grand prix-stemning, vi kender så godt.

Men kommer Eurovision 2021 så til at leve op til forventningerne? Vi har taget en snak med en række kendte danskere, som også er store grand prix-fans. Om deres forhold til konkurrencen og om deres favoritter i årets felt.

Advertisement

Vi lægger ud med Micki Cheng, som vi allesammen lærte at kende, da han bagte sig til en andenplads i Den Store Bagedyst i 2015. Siden har Micki bl.a. udgivet en bagebog, han har skabt et banko-imperium på Instagram, men de fleste af os kender ham nok fra TV, hvor han med sit smittede humør og store personlighed ofte dukker op og spreder glæde på vores tv-skærme.

Derudover er Micki også stor grand prix-fan. Du kan læse om hans forhold til grand prix lige her:

Hvad er dit forhold til Melodi Grand Prix?

Jeg elsker, elsker, elsker Melodi Grand Prix, og herhjemme går Melodi Grand Prix-sæsonen i gang direkte efter nytår! Det er jo lige deromkring, at de første lande finder deres repræsentanter, og jeg elsker at følge med i de forskellige landes forskellige finaler. Okay, indrømmet, jeg går måske mest op i det norske og svenske, men det er også rigtig spændende i sig selv!

Så for mig er Grand Prix flere måneder med god pop-musik og god stemning. Vi lytter til ret meget forskellige Eurovision derhjemme i denne periode. Næsten for meget. Men det er nu hyggeligt!

Hvordan plejer du at se Eurovision – og er det anderledes i år?

Vi plejer at samles med noget gode venner og nyde en god middag og så se finaleshowet sammen. Dog har vi i løbet af de sidste par år set det forskellige steder grundet arbejde. Men vi SKAL se alle tre shows, og jeg har altid mine gode veninder på telefonen, hvor vi skriver sms’er hele aftenen og snakker tøj, sceneshow og om musikken. Det er mega hyggeligt!

Hvad synes du om feltet i årets Eurovision?

Jeg synes, at det er et super spændende felt. Der er jo både rap-stjerner fra USA, tidligere Junior ESC-deltagere og så er der faktisk rigtig mange gode og fine sange.

Niveauet på bidragene er ganske fine og jeg er helt vild med, at så mange lande har valgt at sende sidste års deltagere afsted. Det synes jeg er mega fedt! Men ved at det er den samme deltager, så er der jo også nogle forventninger til sangene, og jeg synes faktisk, at mange af dem kommer godt efter deres hit fra 2020.

Hvad tænker du om den danske sang “Øve Os På Hinanden”?

Rent subjektivt elsker jeg “Øve Os På Hinanden”, og jeg er helt vild med den vilde 80’er vibe og den gode stemning som sangen giver. Jeg bliver mega glad og i dansehumør, når jeg hører sangen, og jeg kan slet ikke stoppe med at synge med!

Men rent objektivt og rent ESC-mæssigt, så er jeg helt ude i hampen over, at vi ikke har valgt at oversætte den til engelsk. Sangen er meget dansk. Ikke bare er den på dansk, men den er meget “dansk”! Misforstå mig ikke, den er god og dejlig, men den er for meget “dansk” til at kunne vække genklang i Europa, desværre! Dog håber jeg på, at vi med vores startposition i semifinalen kan sætte så fedt et punktum, at vi bliver blandt de 10, der går videre til finalen.

Vil du dele din top 5 i årets Eurovision med os?

Min Top 5 består af sange, der er på min playliste. Der er snildt sange, jeg kunne se være i top 5 til ESC-finalen, men ikke være sange, jeg gider at lytte meget til. Så denne top 5 er min personlige og subjektive top 5 målt efter hvor meget hovedet shaker med og fødderne tripper med.

Mickis Top 5:

  1. Je Me Casse – Destiny

Jeg er helt vild med denne sang og det beat, den har. Dog mangler sange et omkvæd i min optik, men jeg rocker stadig ret meget med, når den spiller.

  1. Voices – Tusse

Den her sang var jo bare en af de mega gode, der var med i Melodifestivalen. Jeg forstår rigtig godt, hvorfor Tusse løb med sejren. Sangen er tidsløs, har et stærkt omkvæd og så gør den brug af genkendelighedstricket i starten af sangen og i omkvædet. Derudover har den et super fint budskab, som mange vil kunne genkende.

  1. Fallen Angel – TIX

Selvom jeg er ret skuffet over, at Keiino ikke tog sejren over TIX med Monument, så er jeg blevet gladere og gladere for TIX og Fallen Angel. Lyden er en smule “gammel” i det, men jeg er en sucker for en god pop-ballade.

  1. Technicolour – Montaigne

Hun er underlig. Hun er weird, og det er simpelthen bare lidt for meget out-there. Men af en eller anden grund drages jeg til det. Sangen er også underlig, men omkvædet hiver den hjem. Jeg er på en eller anden måde vild med sangen alligevel.

  1. I Don’t Feel Hate – Jendrik

Den er simpelthen bare hyggelig. Hyggelig, catchy og en dejlig easy-listening sang.

Du kan følge Micki Cheng på Instagram her.

Se eller gense vores interview med Micki Cheng under DMGP 2016.