Den danske viking Rasmussen: Tror absolut på en dansk finaleplads

Foto: Michael Thygesen | Good Evening Europe

Det er snart Eurovision-tid igen. Endelig. Efter to års ventetid er vi omsider tilbage i den gode grand prix-stemning, vi kender så godt.

Men kommer Eurovision 2021 så til at leve op til forventningerne? Vi har taget en snak med en række kendte danskere, som også er store grand prix-fans. Om deres forhold til konkurrencen og om deres favoritter i årets felt.

Advertisement

Vi er nået til en vaskeægte dansk grand prix-vinder, nemlig Jonas Rasmussen, som i 2018 indtog Lissabon med vikingetema og snevejr, og sang Higher Ground frem til en imponerende femteplads hos de europæiske seere. Juryerne snakker vi ikke om.

Siden da har Rasmussen udgivet mere musik, og til efteråret skal han være med i den store musicalsatsning Atlantis, der rejser rundt i Danmark. Her skal han lægge stemmen til en af de største danske musicalsange nogensinde, Morgen På Atlantis.

Men i dag skal det handle om grand prix, Jonas’ forhold til grand prix’et, også inden han selv blev en del af det, og hans favoritter for i år.

Hvad er dit forhold til Melodi Grand Prix?

1. DMGP og Eurovision var gennem min opvækst en stor begivenhed, når den tid på året kom. Altid familien foran flimmeren med tilhørende debat vedr. sange og show :)I start 00’erne faldt min interesse en smule, da jeg havde møgtravlt med at være teenager og spille rock, og den “pause” varede en del år, indtil jeg pludselig selv blev del af grand-prix-historien i 2018; og så skal jeg nok lige love for, at jeg har fulgt grundigt med siden. Det er jo en verden, hvis omfang jeg ikke anede eksisterede. Misforstå mig ikke, jeg har i førnævnte “pause” stadig fulgt med i, hvem der vandt osv., men det er på et andet level nu, hvor det meste omkring showet bliver gransket. Det er også svært andet, når ens SoMe-feeds er fyldt til randen med Eurovision-relaterede informationer 🙂

Hvordan plejer du at se Eurovision – og er det anderledes i år?

Vi skal selvfølgelig se Eurovision i år, hele familien (Fruen og ungerne er også blevet bidt efter min deltagelse i 18). 

Hvad synes du om feltet i årets Eurovision?

Jeg synes egentlig, at kvaliteten i feltet generelt er højt i år. Jeg synes dog, at det var højere sidste år. Topsangene var lige en tand bedre. Når det er sagt, er det fedt, at der ikke er en klar vinder, som der ofte har været. Sådan var det også lidt sidste år, men uforudsigeligheden er lidt større i år. 

Hvad tænker du om den danske sang “Øve Os På Hinanden”?
Jeg synes, at Øve Os På Hinanden er et stærkt kort at sende afsted, og jeg tror, de klarer sig bedre, end hvad de ligger til pt. De slutter vores semifinale af, de er mega festlige, og så kommer de med et koncept. Jeg tror absolut på en finaleplads. Største fare bliver, hvis det europæiske folk tror, de tager pis på det hele. 

Vil du dele din top 5 i årets Eurovision med os?

Min top 5 pt. er utrolig kedelig, da jeg tror jeg er ret farvet af mine favoritter sidste år. Så derfor har jeg Schweiz, Bulgarien og Island på de første 3 pladser. Fælles for dem er faktisk, at jeg synes deres 2020-bidrag er bedre. Deres sange i år er stadig rigtig gode, især Schweiz, men de ligger ikke så langt fra resten af toppen, som de efter mening gjorde sidste år.