Alt om Fyr og Flamme’s første dage i Rotterdam

Foto: Marcel Gbekle og EBU

I mandags ankom den danske delegation til Rotterdam. Det skete i bedste landsholdsstil. Duoen og det øvrige team tog som lovet flyveturen og ankomsten til Holland i de rød/hvide landsholdstrøjer, som de i samarbejde med Hummel har fået lavet specielt til lejligheden. Resten af det danske team var iklædt matchende sorte dragter.


Fyr og Flamme’s kor består af Line Krogholm, Tilde Vinther og Marcel Gbekle.

Advertisement
Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Fyr & Flamme (@fyr.og.flamme)

Tirsdag havde det danske hold den første prøve på scenen i Rotterdam Ahoy. Som det ses af billedet herunder, så er der i år en streng sikkerhedsprotokol. Der er bl.a. krav om mundbind, ligesom alle – både deltagere, delegationer, staff og journalister – testes løbende. En test er gyldig i 48 timer.

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Marcel MarSoul Gbekle (@marcel_gbekle)

Under første prøve på scenen får delegationen instruktioner, og der afholdes en in-ear monitor prøve backstage. Herefter har teamet 30 minutter på scenen. Efter prøven går de til Viewing Room for at se optagelserne og evaluere på prøverne – både i forhold til det visuelle, koreografi, kameravinkler osv. Du kan se en bid af Danmarks første prøve her.

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Fyr & Flamme (@fyr.og.flamme)

Video fra salen – Se Fyr og Flamme’s anden prøve

Efter en pressekonference og interviews, så var det fredag tid for Danmarks anden prøve på scenen i Rotterdam Ahoy. Denne gang en åben prøve, hvor pressen var til stede i arenaen. Vi må dele samlet 2 minutter fra prøverne og det ene minut blev brugt på Fyr og Flamme’s flotte show, som du kan se herunder:

Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af Laurits Emanuel (@lauritsemanuel)

Pressekonference incl. akustisk version af ‘Øve os på hinanden’

Ved det efterfølgende pressemøde fortalte duoen bl.a. at de begge sætter pris på Melodi Grand Prix fra dengang, hvor alle lande skulle synge på deres eget sprog og forklarer, at inspirationen til ‘Øve os på hinanden’ kommer fra slut 70-erne.

Fyr og Flamme fortæller endvidere, at deres hotel i Rotterdam ligger tæt på en park, hvor de bruger meget fritid på at gå tur. De bl.a. har set storke, hvilket bliver til en ret underholdende snak om, at storken kommer med babyer til Jesper.

Budskabet, som Fyr og Flamme vil sprede, er generelt et budskab om lys og håb og om at gå ud i livet og prøve ting. Man kan ikke lære det hele foran spejlet. Du kan se hele pressemødet herunder.

Interview med Fyr og Flamme efter 2. prøve

Efter 2. prøve mødte Simon fra Good Evening Europe de danske drenge. Her forklarer duoen, at der er kommet mere ro på ved 2. prøve, og at Jesper slapper mere af.

De forklarer også farvevalget i stagingen og sætter ord på forventningerne til på torsdag. Du kan se hele interviewet herunder.

“Jesper tænder stadig selv for en djævel, der jagter ham rundt i hele Ahoy”

Laurits

Hvornår skal Fyr og Flamme på scenen igen?

Dress rehearsals, semifinale 2

  • Onsdag den 19. maj kl. 15:00 – 17:10 (1) og kl. 21:00 – 23:10 (2)
  • Torsdag den 20. maj kl. 15:00 – 17:10 (3)

Semifinale 2

  • Torsdag den 20. maj kl. 21:00 – 23:10

Hvis Danmark går videre fra semifinale 2:

Finale – dress rehearsal

  • Fredag den 21. maj kl. 13:00 – 16:40 (1) og 21:00 – 00:40 (2)
  • Lørdag den 22. maj kl. 13.13 – 17.10 (3)

Finale:

  • Lørdag den 22. maj kl. 21:00 – 00:40