GEE-panelet: Jendrik – “I Don’t Feel Hate” (Eurovision 2021)

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af ‘Good Evening Europe-panelet’, hvor vi som en optakt til Rotterdam vil diskutere og rangere alle årets 39 Eurovision-bidrag.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Advertisement

Om GEE-panelet:
I panelet sidder 8 personer med forskellig baggrund, men som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest, og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har en bl.a. en tidligere DMGP-deltager og kandidat i musikvidenskab med speciale i Eurovision, 3 tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker Chanée og N’Evergreen, en mandlig poptøs og softwareudvikler, en tidligere radiovært, som elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision, og ikke mindst en fyr, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.
Du kan læse mere om de enkelte medlemmer her.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og tildelt det en karakter jf. Eurovision-skalaen mellem 1 og 12.
Du kan se medlemmernes point nederst i artiklen samt bidragets gennemsnit.

Tyskland

GEE-panelets reviews

Jendrik føler ikke had, og hvorfor skulle han dog også det? Tyskland leverer årets fest, vi er alle inviteret, så længe vi taler og opfører os ordentligt, og er det i virkeligheden ikke det eneste budskab, vi har behov for? 

Daniel

Det er egentlig lidt for meget, både med sangen og den tilhørende musikvideo, men man kan ikke undgå at blive revet lidt med af “I Don’t Feel Hate”. Det er til gengæld en sang, som man enten hader eller elsker, for den lægger sig absolut ikke i midten af noget som helst med sin skiften mellem genrer undervejs og stemning af ukulele-happiness aus Deutschland. Når man ved, at det faktisk er et ret personligt budskab Jendrik serverer, synes jeg det kun gør sangen bedre, så jeg vil ikke være helt overrasket hvis Tyskland kravler på venstre side af scoreboardet i år. Jeg føler i hvert fald ikke noget had til denne sang, og jeg synes det er synd for dem der gør!

Simon

Jamen så er det jo nok synd for mig, for jeg synes Tysklands bidrag er med i gruppe sammen med Moldova, hvor jeg simpelthen synes at det er tåkrummende pinligt. Det er meget muligt at Jendrik er ganske charmerende, men rent musikalsk kommer jeg til at tænke på Østrigs 2003 bidrag Alf Poier med “Weil Der Mensch Zählt”, som simpelthen også er ren musikalsk volapyk. Sidste år var Tyskland en af mine favoritter, det skal de ikke have skyld for i år.

Clara

Åh Jendrik, du er slet ikke til at stå for.
Jeg har været noget splittet omkring årets tyske bidrag, men jeg vælger at gå med den side af mig, der synger med og smiler, hvad gang jeg hører bidraget.
Kæmpe thumbs Up til Tyskland for at gå i en helt anden retning end normalt og for at præsentere noget friskt, ægte, betydningsfuldt og en ukulele.
“I dont feel hate” afspejler på en perfekt måde Jendriks optimistiske og energiske personlighed. Selvom man måske har eksperimenteret lige rigeligt med genrer, så tror jeg stadig Tyskland kan få et godt resultat i år.

Mette

Jeg er vild med det positive budskab i årets bidrag fra Tyskland, og jeg synes Jendrik virker som en rigtig sød og sympatisk fyr. Selve nummeret er fængende og energisk, og selvom de mange forskellige elementer gør den lidt rodet, gør det mig faktisk ikke så meget i det her tilfælde, fordi den positive energi bare skinner igennem, og jeg ender med at blive godt humør. Jeg skal dog ikke høre sangen særlig mange gang i træk, før jeg synes den grænser til det irriterende. Men det er et nummer man husker, og jeg tror Jendrik kommer til at levere en frisk performance, som vil tale til mange mennesker. Jeg forudser en solid mængde publikum stemmer til Tyskland, og så er det bare om juryen også køber den, for så tror jeg Tyskland faktisk kan ende overraskende højt.

Mila