Bettingekspert: Island og Portugal gør det godt i finalen

Foto: BIRTA-RÁN

Så er vi endelig ved vejs ende med årets Eurovison, og vi skal have fundet en ny vinder til samlingen. Det er mere åbent end nogensinde, og vi har flere lande der kan vinde.

Vi har spurgt Bettingekspert Claus Dejligbjerg der til dagligt laver spiltips på siden www.tipperen.dk om at komme med hans bud på hvad der sker i finalen.

Advertisement

-Jeg har nu set alle landene i aktion, og det er virkelig svært at spå om en vinder i år. Jeg kan finde argumenter for flere af landene kan vinde, men jeg kan også finde modargumenter. Der har været utrolig mange skift i odds på favoritterne, men nu begynder det at se ud til markedet har sat sig. Måske.

– Et vigtigt punkt jeg kigger på er, hvornår sangene skal performe i finalen. Skiller sangene sig ud på de tidspunkter, de skal synge eller er de kommet i en sandwich imellem nogle andre gode sange mange ting spiller ind. I teorien kan og bør den bedste sang kunne vinde fra alle placeringer, men der er altså lidt om snakken.

Lad os se på favoritterne.

– Italien har på papiret fået den bedst tænkelige placering som nr. 24 og de kommer til at skille sig markant ud. Sangen er en solid rocksang, den ligger højt i pools og har super mange afspilninger. Det ser rigtig godt ud for Italien. Seerne vil elske Italien og den vil helt sikkert score toppoint fra seerne, men vil juryen give dem point? Generelt klarer rocksange sig ikke specielt godt.

– Frankrig skal synge som nr. 20 i finalen, og Barbara Pravi skiller sig markant ud i anden halvdel af showet med hendes franske ballade. Desværre for Frankrig skal Ukraine synge lige før, og der er knald på. Jeg tror placeringen af Ukraine foran Frankrig. Ingen tvivl om Frankrig kommer i top ved juryen, men generelt flopper franske sange for det meste hos seerne, og har folk lyst til at stemme på en stille sang fremfor gang i den. Vi må se.

-Malta er min personlige favorit, og hr været den jeg har troet på hele vejen igennem, men t de skal synge som nr. 6 er godt nok skidt. Siden 1951 har man kun fundet EN vinder som har sunget som nr. 6. Destiny er med længder den bedste sanger i konkurrencen, og sangen har så meget kvalitet. Juryen bør elske Malta, og hos seerne må Malta komme ok op, men er det nok for der er andre uptempo sange som skal synge efter og som virker mere populære.

-Schweiz har hele tiden været en af topfavoritterne, men et underligt og specielt sceneshow gjorde de faldte langt tilbage. Efter nogle ændringer og semfinale 2 overstået er Schweiz tilbage i kampen om trofæet. Jeg finde Schweiz sang bedre og self os mere moderne end Frankrigs, så af de 2 sange sunget på fransk ville jeg personligt vælge Schweiz, men hvad vil seerne. Det er heller ikke ikke helt optimalt for Schweiz at synge i første halvdel, og lige efter dem kommer de isandske darlings.

-Ukraine har ret store hype lige nu og som det ser ud kan de snildt vinde Eurovison, men det kræver de får kærlighed fra juryen. Fra seerne kommer Ukraine helt i top, og jeg vil ikke blive overrasket hvis Ukraine vinder hos seerne. Ligesom det skader Frankrig at Ukraine er før dem, så kan man også sige det skader Ukraine at Frankrig er efter dem. 2 store kanoner der kan vinde, men også dele stemmerne.

-Island, åh hvor er det synd for dem at de ikke kan komme til at stå på scenen pga. af Covid 19. De havde formentlig vundet sidste år, men da Eurovison blev aflyst finder vi aldrig ud af dette. Island har om nogle gjort nogle ud af deres sang og show i år så det er virkelig synd de ikke kan komme på scenen. Sangen giver glæde og smil på læben, og det er lige det som verden trænger til lige nu. Island skal nok komme ok op ved juryerne, og hos seerne kommer de også. Mon ikke der falder en god sjat sympatistemmer imod Island, jeg tror det. Sangen er en speciel sag, og nogle vil nok finde den mærkelig.

Jeg tror vinderen findes i blandt ovennævnte lande, men lande som Finland, Portugal og San Marino vil formentlig også kunne blande sig lidt i kampen i toppen.

Det er simpelthen så svært at udpege en vinder, men fik jeg en pistol for panden vil jeg sige Italien som i skrivende stund også er favorit til odds imellem 3-3,50.

Malta er min anden favorit, men jeg er bange for det hæmmer dem at de skal synge som nr. 6, men er der nogle der kan vinde herfra er det Destiny!

Island har mit hjerte, og de kan også snildt fange Europas hjerter. De er dem, som giver bedste odds omkring de odds 20 på Betfair Spilbørs. Man kunne spille Island i top 3-4-5-agtigt så er man dækket lidt ind.

Jeg tror altså på Italien, Malta og Island, men med forbehold for det er med panderynker, jeg vælger de 3 for der jo os Ukraine, Schweiz og dem og dem og dem. Jeg går med de 3 så må jeg blive til grin i morgen. 😃

Mit bud på top 10 bliver dette:

  1. Italien
  2. Malta
  3. Island
  4. Frankrig
  5. Ukraine
  6. Schweiz
  7. Cypern
  8. San Marino                
  9. Portugal
  10. Litauen

Portugal har været en lille overraskelse i år, og de har en stille og rolig sang, som vil falde i juryens smag, men også hos det ældre publikum. De skiller sig ud imellem mange uptempo sange, så et spil på Portugal i top 10 er ikke helt dumt.

Du kan få omkring 1,75-2,00 hos de forskellige bookmakere på Portugal i top 10.

Det bliver super spændende, men helt sikkert også nervepirrende lørdag aften, og jeg tror vi får en tæt afstemning med skiftende føringer til flere lande. Uha jeg glæder mig.