Worldpride 2021: Mere end 5 års planlægning ligger forud for Copenhagen 2021, som blev skudt i gang den 12. august og byder på en 11 dage lang fejring af mangfoldighed, tolerance og kærlighed flankeret af et kæmpe program af musik, kultur, sport, udstillinger, parader osv.

Københavns Pride-historie begyndte med EuroPride i hovedstaden tilbage i 1996. 26 år efter er København nu vært for WorldPride og Eurogames 2021. WorldPride og EuroGames er to af verdens største tilbagevendende LGBT+ begivenheder, og i år bliver de for første gang afholdt samtidigt under navnet Copenhagen2021.

Advertisement

Planlægningen har bestemt ikke været uden udfordringer, og tilbage i maj blev det meldt ud, at man på grund af coronarestriktioner måtte aflyse den store Pride parade, som erstattes af 6 mindre parader, ligesom den store Pride-scene på Rådhuspladsen erstattes af mindre arrangementer rundt i byen.
Alligevel er det blevet til et imponerende program, som byder på mere end 1000 events indenfor både musik, kultur, sport, udstillinger, menneskerettigheder og parader.

Melodi Grand Prix- og Eurovisionartister optræder under regnbuen

I den kommende uge er der masser af muligheder for at opleve både Grand Prix-, Melodifestivalen- og Eurovisionartister ved en række events rundt omkring i hovedstaden. Du kan bl.a. opleve Jean Michel, Sander, Emmelie de Forest, Kirsten Siggaard, Bryan Rice og Robin Bengtsson.

Vi har samlet alle arrangementer herunder og opfordrer dig desuden til at kigge nærmere på alle de øvrige spændende events, som er på programmet under Copenhagen2021.

Læs alle Pride-nyheder >>

Copenhagen2021 – WorldPride og Eurogames >>

Tirsdag den 17. august 2021 (Rainbow Children Square, Blox – kl. 17.00) / Onsdag den 18. august 2021 (WorldPride Square, Rådhuspladsen – kl. 21.30)

Brian Rice – Official CPH 2021 concert

Onsdag den 18. august 2021 (Fælledparken)

EuroGames Opening Ceremony

Artister: Jean Michel, Safri Duo, DJ Robin Skouteris samt speciel optræden ved The Sporty Drag Queens.

Vært: Jakob Fauerby

Torsdag den 19. august 2021 (K.B. Hallen og Fælledparken)

Under The Rainbow

Artister: Jean Michel (Dansk Melodi Grand Prix 2021) Theo X, Divet Show by Marko Vainio, Princess Nokia, Ivy Rosenauer, Ângie.

Fredag den 20. august 2021 (Clarion Hotel Copenhagen Airport)

The Big WorldPride Eurovision party

Artister: Emmelie de Forest, Kirsten Siggaard, Dotter, Anton Ewald, Jasmine Kara, Robin Bengtsson, Wictoria samt DJ Bebulah Leigh, DJ Gunn og DJ Gretchen.

https://www.youtube.com/watch?v=mbq1f2vnt2k

Lørdag den 21. august 2021 (K.B. Hallen og Fælledparken)

WorldPride and Eurogames Closing ceremony

Artister: Sander (Dansk Melodi Grand Prix 2020), Todrick Hall, Keep Dancing Inc., Mø. Flere artister afsløres senere.