Melodi Grand Prix stjernestøv under regnbuen | Copenhagen Pride 2023

foto: Michael Thygesen / GEE

Når Copenhagen Pride i dag åbner op for årets største, danske LGBT+ event, kan man se frem til mere end 160 events og koncerter, herunder den ikoniske Drag Night, en mini convention, kunstudstilling, børneområde og selvfølgelig den store Pride Parade.

I dagene fra den 12.-20. august maler Copenhagen Pride København i alle regnbuens farver under det Eurovision-inspirerede tema “Come Together”, og det bliver i år mere deltagelse af flere velkendte ansigter fra Dansk Melodi Grand Prix.

Advertisement

Du kan se hele programmet for Copenhagen Pride 2023 her >>

Bryan Rice trio feat. Noah Skaalum

Søndag den 13. august fra kl. 19.30-20.15 | Pride Week Stage

Udover at være manden bag kæmpehittet ‘No Promises’ fra tv-serien Nynne, er Bryan Rice også et yderst velkendt ansigt i Melodi Grand Prix. I 2010 sang han ‘Breathing’ og i 2014 ‘I choose you’. Derudover har han været med til at skrive ‘Underneath My Skin’ til Christina Undhjem, ‘Beautiful to me’ til Albin og ‘Rays of Sunlight’ til David Jay.

Bryan Rice har flere gange fået temperaturen på Rådhuspladsen til at stige og tusindvis af tilskuere til at synge med under sine Pride koncerter. I år bliver med garanti ingen undtagelse, når han med gæstestjerne Noah Skaalum er klar at præsentere sine nye ærlige sange.

Noah vender tilbage på scenen for første gang siden sit kønsskifte i 2018. Bryan Rice har fulgt med i Noahs rejse, siden X Factor sejren for over 10 år siden. Det fortæller Bryan til Realityportalen/HER&NU.

– Jeg kom simpelthen på det, fordi jeg synes, at Sarah sang fantastisk, da hun vandt i 2011. Det er en af de eneste ‘X Factor’-vindere, jeg virkelig har hæftet mig ved, og er derfor blevet ved med at følge med i Noahs liv. Jeg synes, han er en af de sejeste og modigste mennesker, og da jeg fandt på at dele min Pride-scene med en anden artist, var det oplagt for mig at spørge en anden LGBT+ person, en som jeg selv synes er dygtig og sej.

Jeg føler stærkt for at give noget igen af alt det, jeg har taget imod i de 18 år, jeg har levet af musik indtil videre, og hvis jeg kan hjælpe Noah til at finde det musikalske spor igen, synes jeg virkelig at det giver mening.

Søren Torpegaard-Lund

Mandag den 14. august fra kl. 16.00 – 16.45 | Pride week stage

I februar deltog han i det danske Melodi Grand Prix med sangen “Lige her”, som med Sørens egne ord er en hyldest til sin “chosen family”. Sangen var et stort hit hos mange Grand Prix-fans og udkom efter Melodi Grand Prix i en engelsk version. Nu har man muligheden for at høre Søren spille både egne og andres sange til Copenhagen Pride Week week.

Den talentfulde sanger har udover Melodi Grand Prix medvirket i forestillinger som Kinky Boots, Grease og Oliver samt spillet hovedrollen som Tony i West Side Story på Det Kongelige Teater.

Sander Sanchez

Mandag den 14. august fra kl. 20.15 | Showscenen

Tirsdag den 15. august fra kl. 15.30 – 00.00 | Music & Art at Bøssehusset

Lørdag den 19. august fra kl. 17.30 – 19.00 | Showscenen

Sander har sunget og optrådt hele livet og fik i 2020 sin debut i Dansk Melodi Grand Prix med sangen “Screens”. Han spiller både klaver og guitar, har medvirket i musicals, sunget for i et funk-inspireret Big Band, optrådt flere gange til Aarhus festuge, til SmukFest, under Kulturnatten i København og performet et utal af gange i LGBTQ+-miljøet, herunder til Worldpride i København i 2021.

I fredags udkom FreddyQ’s nye single som Sander er featuring på sammen med Claude. Den kan du høre på mandag på Rådhuspladsen fra kl. 20.15.

https://www.youtube.com/watch?v=zvbZwPr9zYQ&pp=ygUOc2FuZGVyIHNhbmNoZXo%3D

 

Reiley (& BATHSHEBA)

Lørdag den 19. august fra kl. 19.15-21.00 | Showscenen

I februar vandt færøske Reiley Dansk Melodi Grand Prix med sangen “Breaking My Heart” og repræsenterede efterfølgende Danmark ved Eurovision i Liverpool. Nu er han klar til at indtage den store scene på Copenhagen Pride 2023 lørdag aften efter den store Pride parade er afviklet.

Vi ønsker Happy Pride og rigtig god fornøjelse til både artister og gæster i den kommende uge!