Første artist klar til Eurovision 2022 – Belgien vælger Voice-vinder

Jérémie Makiese repræsenterer Belgien i Eurovision Song Contest 2022 for Belgien
Foto: HADRIEN HANSE

I dag blev det annonceret, at årets The Voice vinder i Belgien skal repræsentere landet i Eurovision Song Contest 2022.

Belgien er således det første land, som annoncere sin kunstner til næste års konkurrence. Det er i øvrigt ikke første gang, at Belgien afslører sin artist i meget god tid. Det skete også med Sennek og Hooverphonic i 2018 og 2020.

Kommer fra en musikalsk familie

Belgien bliver i 2022 repræsenteret af Jérémie Makiese, som vandt årets udgave af The Voice i Belgien. Han blev født i Antwerpen af ​​congolesiske forældre og flyttede som 6-årig med familien til Berchem-Sainte-Agathe, derefter til Dilbeek, inden de slog sig ned i Uccle – en tosproget kommune i Bruxelles-hovedstadsregionen. Jérémie lærte derfor tidligt at tale både hollandsk og fransk.

Advertisement

Jérémie kommer fra en musikalsk familie. Hans mor synger og spiller instrumentet tam-tam, mens hans far har sunget i et kor. Som barn sang Jérémie i kirken, men hans interesse for musik begyndte for alvor, da han begyndte at tage sangundervisning i skolen.

Vandt The Voice 2021

Hans far indså hurtigt, at Jérémie havde talent, og meldte ham til en sangkonkurrence på skolen. Jérémie vandt konkurrencen, hvilket inspirerede ham til at deltage i The Voice i Belgien. Ved Blind Audition fremførte Jérémie sin version af sangen ‘Jealous’ af Labyrinth, hvor alle fire dommere vendte sig om, herunder Loïc Nottet, der repræsenterede Belgien i 2015.

Jérémie vandt The Voice og besluttede sig herefter for at sætte sine geologistudier på pause og fokusere på musik og fodbold. Han er ved siden af musikken en dygtig målmand og har skrevet kontrakt med den belgiske klub Excelsior Virton.