ESC 2022: Danmark i semifinale 1

Eurovision 2022 logo - The Sound of Beauty

I dag ved middagstid blev den officielle overdragelsesceremoni for Eurovision 2022 afholdt i Palazzo Madama i Torino, hvor Rotterdams borgmester kunne overdrage Eurovision-trofæet til Torinos borgmester som tegn på, at den norditalienske by nu har ansvaret for værtsskabet af årets sangkonkurrence.

Efterfølgende blev der trukket lod til de to semifinaler, og Danmark havnede i semifinale 1, som afholdes tirsdag den 10. maj 2022.

Advertisement
Danmark i anden halvdel af semfinale 1. Screenshot: EBU

Læs også: Eurovision Song Contest 2022 – Deltagerlande, datoer og udvælgelse

Umiddelbart er det en fin lodtrækning, idet vi også fik Norge og Island med af vores nordiske naboer – og de plejer at stemme på os – og samtidig er det også rigtig fornuftigt at skulle optræde i anden halvdel af semifinalen.

Ved dagens lodtrækning til Eurovision fik vi også svar på, hvilken semifinale The Big 5 skal stemme i. Italien og Frankrig stemmer i semifinale 1.

Vores svenske naboer i anden halvdel af semifinale 2. Screenshot: EBU

Semifinale 2, som afvikles torsdag den 12. maj 2022, består blandt andre af vores nordiske brødre Sverige, Finland og Estland, mens de balkanske naboer Serbien og Montenegro også får lov at optræde i samme semifinale.

I denne semifinale stemmer også Tyskland, Spanien og United Kingdom som de tre tilbageværende “Big 5”-lande.

Det bliver spændende at se, om Danmark klarer skærene og kvalificerer sig til finalen den 14. maj 2022, vi skal nok komme tilbage med en større analyse af mulighederne, når der er flere af landenes sange på plads.