Lodtrækning til Eurovision-semifinalerne: Danmark i semifinale 2

Foto: Simon Falk

Her til aften blev den officielle overdragelsesceremoni for Eurovision 2024 afholdt i Malmø, hvor værtsskabet af årets konkurrence officielt overgik til Malmø, Sverige.

Efterfølgende blev der trukket lod til de to semifinaler, hvor Danmark trak 1. halvdel af semifinale 2. Her får vi blandt andet selskab af Norge og Estland, som var i samme pulje som os og dermed blandt “Danmarks venner” i Eurovision.

Sverige er som værtsland en del af de forhåndskvalificerede finalister sammen med The Big 5-landene Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien og UK. Der blev i starten af eventet trukket lod til i hvilken semifinale finalisterne skulle afgive sine stemmer. Du kan se resultatet herunder.

Advertisement
Finalisterne har trukket den semifinale, de skal stemme i

Pernilla Månsson Colt, som også var en del af lodtrækningen i 2013, og Farah Abadi var værter på udsendelsen, som blev streamet live på Youtube.

For at sikre en fair afstemning og konkurrence, så var de 30 semifinale-lande forud for lodtrækningen placeret i 5 puljer, baseret på stemmemønster. Som det ses af grafikken nederst i artiklen var Danmark i pulje med Australien, Estland, Finland, Island og Norge.

Semifinale 1

Semifinale 2

Se eller gense lodtrækningen

Foto: EBU