REDDI vinder Dansk Melodi Grand Prix 2022 med “The Show”

REDDI vinder Melodi Grand Prix 2022 med The Show
REDDI vinder Melodi Grand Prix 2022 med The Show | Foto: Michael Thygesen / www.good-evening-europe.dk

Dansk Melodi Grand Prix 2022 har fundet en vinder. Pigegruppen REDDI vandt for kort tid siden retten til at repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest i Torino til maj. Sangen “The Show” er skrevet af Chief 1, der i år har 25 års jubilæum for hans første sejr i konkurerencen. Han var i 1997 med til at skrive “Stemmen i mit liv” til Kølig Kaj. Chief 1 har skrevet sangen i samarbejde med Remee, Julia Fabrina, som var med til at skrive “Only Teardrops” og de 2 bandmedlemmer Siggy og Ihan.

– Jeg håber, at det her inspirerer alle de unge piger til at vide, at de kan gøre noget med instrumenter, at de kan spille og få en stemme og ramme alt det, de vil

Chief 1

Læs også: Direkte fra Boxen: Interviews med årets 8 DMGP-deltagere

Advertisement

REDDI består af Ihan Haydar (tidligere trommeslager for Soluna Samay i 2012 og medlem af gruppen L.I.G.A.), Siggy Savery samt svenske Agnes Roslund og Ida Bergkvist.

Med et feststemt publikum i Jyske Bank Boxen og et oplagt værtspar, så kunne vi atter engang feste igennem til et Melodi Grand Prix uden de corona-restriktioner, som har kendetegnet de 2 sidste shows.

Efter første runde blev 3 sange stemt videre til superfinalen. Afstemningen var opdelt i 3 dele: Ugens app-stemmer, sms-stemmer og app-stemmer.

Conf3ssions, REDDI og lidt overraskende Josie & Jack kunne synge for 2. gang, hvorefter en helt ny afstemning gik i gang. Derimod var det farvel til Fuld Effekt og “Rave med de hårde drenge”, som undervejs på aftenen endte på en delt 1. plads hos bookmakernes.

I Superfinalen blev det altså REDDI, som sikrede sig sejren med 37 procent af seernes stemmer. Bookmakernes favorit Conf3ssions og sangen ‘Hallelujah’ endte på 2. pladsen, mens Josie Elinor & Jack Warren og ‘Let Me Go’ tog 3. pladsen. De fik henholdsvis 32 og 31 procent af stemmerne.

Interview med REDDI efter sejren: