REDDI-forsanger: Her er hendes kendte far og onkel

REDDI-forsanger Siggy Savery er datter af John fra John & Aage, musikeren Morten Lorentzen.
Foto: Screenshot

Lørdag aften vandt Danmarks nye pigegruppe REDDI Dansk Melodi Grand Prix med sangen “The Show”. REDDI består af Siggy Savery (forsanger), Ihan Haydar (trommer) samt svenske Ida Bergkvist (bas) og Agnes Roslund (guitar).

De fleste danskere kender Ihan Haydar fra det succesfulde band L.I.G.A., ligesom mange Grand Prix-fans husker hende fra Soluna Samay’s sejr i Dansk Melodi Grand prix 2012. De øvrige medlemmer i bandet er stadig relativt ubeskrevne blade.

Advertisement

I forbindelse med showet i weekenden kom det imidlertid frem, at forsanger Siggy (Mathilde) Savery har flere kendte familiemedlemmer i showbiz. Hun er nemlig datter af Morten Lorentzen, der bl.a. er kendt som den ene halvdel af ”John & Aage” og Marie Savery, som er skuespiller, instruktør og koreograf. Hendes onkel er ingen ringere end Uffe savery fra Safri Duo.

Fra “Ulla vender tilbage” til “John & Aage”

”John & Aage” består ud over Morten Lorentzen også af Povl Erik Carstensen og blev skabt på den københavnske tv-station Kanal 2 i 1986. John & Aage var bl.a. værter i skjult kamera-filmen Huller i suppen (1989). I 1992 blev duoen værter på TV3-programmet Helt Hysterisk og har også optrådt som humoristisk indslag på TV2’s Søndagssporten.

Video: John & Aage – “Lyde”

Morten Lorentzen er også sangeren, som fik Ulla (Lise Dandanell) til at smadre pladespilleren på hittet “Ulla vender tilbage” fra 1984.

Nej Ulla! Ik’ pladespilleren!

Derudover lagde Morten vokal til, da Trine Dyrholm i 1987 udgav sit debutalbum under titlen “Danse i Måneskin”. Siggy nævner både Trine Dyrholm og sin far i interviewet fra Boxen herunder:

Se billede af Siggy’s far Morten fra showet i lørdags.

Played Alive i Top of the Pops

Siggy’s onkel Uffe Savery er kendt som den ene halvdel af percussion-duoen Safri Duo sammen med Morten Friis, heraf navnet som er en sammentrækning af Savery og Friis. Duoen mødte hinanden som drenge i Tivoligarden og senere på det Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Safri Duo blev dannet i 1989, men det var først i start 00’erne, hvor de 2 musikere kastede sig over trance- og dancemusikken og udgav singlen “Played-A-Live (The Bongo Song), at de for alvor kom på danskernes læber. Singlen blev første gang spillet til Love Parade i Berlin, og efterfølgende blev Safri Duo inviteret til at optræde på Ibiza. I januar 2001 udkom singlen i resten af Europa, hvor den blev et stort hit. Gruppen optrådte i 2001, som én af få danske artister nogensinde, i det britiske musik-show Top of the Pops og vandt samme år prisen som Best Nordic Act ved MTV Europe Music Awards.

Siden 2010 har Uffe været musikchef for Copenhagen Phil (Sjællands Symfoniorkester).