Forhandlinger i gang med BBC – Ukraine kommer ikke til at afholde Eurovision 2023

Efter KALUSH Orchestra’s sejr ved Eurovision Song Contest (ESC) i maj, har EBU undersøgt mulighederne for at Ukraine kunne afholde næste års konkurrence. Normalt er det vinderen af ​​Eurovision Song Contest, som er værter for konkurrencen det følgende år. Dette forudsætter dog, at visse kriterier kan opfyldes, herunder bl.a. sikkerheden for alle involverede.

I lyset af den igangværende krig efter Ruslands invasion tidligere i år, har EBU gennemført en grundig undersøgelse i samarbejde med både Ukraines TV-station UA:PBC og tredjepartsspecialister. Det skriver EBU i dag i en pressemeddelelse. Eurovision Song Contest er en af ​​de mest komplekse tv-produktioner i verden med tusinder af mennesker, der både arbejder på og deltager i begivenheden. Derfor er 12 måneders forberedelsestid nødvendig.

Advertisement

Efter en objektiv analyse har Referencegruppen for EBU med dyb beklagelse konkluderet, at de sikkerheds- og driftsmæssige garantier, der kræves for, at en tv-station kan være vært, organisere og producere Eurovision Song Contest i henhold til ESC-reglerne, under de nuværende omstændigheder ikke kan opfyldes af UA:PBC.

EBU takker i en pressemeddelelse UA:PBC for deres helhjertede samarbejde og engagement i at udforske alle scenarier i ugerne efter KALUSH Orchestra’s sejr den 14. maj i Torino og deler deres sorg og skuffelse over, at næste års konkurrence ikke kan afholdes i Ukraine. EBU har støttet UA:PBC på tværs af en lang række områder siden invasionen.

Vi vil sikre, at denne support fortsætter, så UA:PBC kan opretholde den uundværlige service, de yder til ukrainerne.

EBU

I overensstemmelse med reglerne vil EBU nu indlede drøftelser med BBC, som er blev nummer 2 i årets konkurrence, om at være vært for Eurovision Song Contest 2023 i UK.

Det er vores intention, at Ukraines sejr vil blive afspejlet i næste års shows. Dette vil være en prioritet for os i vores diskussioner med den potentielle værtsnation.

EBU

Hvor skal Eurovision 2023 afholdes næste år?

Der er flere bud på potentielle værtsbyer for Eurovision Song Contest 2023, herunder bl.a. Manchester, Glasgow og London.

UK har allerede afholdt Eurovision Song Contest flere gange i nedenstående byer:

  • 1960: London (Royal Festival Hall)
  • 1963: London (BBC Television Centre)
  • 1968: London (Royal Albert Hall)
  • 1972: Edinburgh (Usher Hall)
  • 1974: Brighton (The Dome)
  • 1977: London (Wembley Conference Centre)
  • 1982: Harrogate (Harrogate Conference Centre)
  • 1998: Birmingham (National Indoor Arena)

Hvor tror du næste års show skal afholdes? Og regner du med at besøge værtsbyen? Bland dig i debatten på Facebook.