Grækenland: ERT offentliggør 7 potentielle ESC-artister, herunder halvdanske Victor Vernicos

Foto: Pressefoto

Den græske TV-station ERT er godt i gang med at finde sin repræsentant til næste års Eurovision Song Contest i Liverpool. I går blev de 7 udvalgte artister afsløret, herunder Victor Vernicos Jørgensen, som bor i Athen men har en dansk far.

ERT vælger igen i år deres bidrag internt, men har ændret lidt på formatet. Udover den traditionelle jury bestående af syv fagpersoner, bliver de udvalgte bidrag bedømt af en demoskopisk fanjury på 70 personer. Nu er alle 7 artister offentliggjort.

Advertisement

De 7 artister i Grækenlands interne udvælgelse

Konstantina Iosifidou

Ung singer-songwriter, som deltager med sin egen engelsksprogede pop-rock ballade “We are Young”. Konstantina er 22 år gammel og har tidligere deltaget i The Voice of Greece i 2018.

Antonia Kaouri & Maria Maragkou

Duoen Antonia Kaouri og Maria Maragkou deltager med “Shout Out!”. Antonia har ligesom Konstania deltaget i The Voice of Greece, mens Maria er skuespiller.

Klavdia

Klavdia Papadopoulou er endnu en deltager, som blev kendt via The Voice of Greece. Hun deltager med den engelsksprogede melodiske ballade “Holy water”.

Leon of Athens

Timoleon Veremis aka Leon of Athens er en succesfuld sangskriver, som allerede har erfaring med Eurovision, da han var en del af temaet bag Katerine Douska’s bidrag i 2019. Bidraget “Somewhere to go”, som han selv har skrevet sammen med David Sneddon, er en glad uptempo sang med 80’er vibes.

Melissa Mantzoukis

Melissa Mantzoukis’ bidrag har titlen “Liar” og er skrevet af et team af græske og hollandske sangskriver. “Liar” er et moderne pop/dance track om female empowerment.

Monika

Monica Christodoulou er et af de største navne i den græske udvælgelse. Hun sendte sammen med sit team 3 sange ind, og den sang som kom blandt de sidste 7, er “I’m Proud” – et engelsksproget mid tempo nummer.

Victor Vernicos

Victor Vernicos Jorgensen er med sine 16 år den yngste deltager i årets græske udvælgelse. Hans far er dansk, men Victor er født og opvokset i Athen.

Victor skriver, arrangerer og producerer selv sine sange, hvilket også er tilfældet med bidraget “Wha they say”, som han har indsendt til ERT. Victor synger en engelsksproget emotionel ballade med skandinaviske vibes.

Læs vores interview med Victor Vernicos her >>

Hvordan findes årets græske artist?

I dag vil fanjuryen lytte til de syv sange, som ERT har udvalgt blandt 106 indsendte bidrag, og give deres vurdering.

Efter fanjuryen har talt, vil de 7 artister mødes privat med det professionelle jurypanel og ERT’s ledelse.

Her får artisterne og deres teams muligheden for at præsentere deres planer og vision for deltagelsen.

Det endelige valg sker i en kombination af fagjury (49,4%) og fanjury (50,6%). Procentfordelingen afspejler de nye stemmeregler i Eurovision-finalen i Liverpool, hvor seere fra ikke-deltagende lande nu optræder som en ekstra seer-gruppe (38 seergrupper og 37 jurygrupper).

Følg Victor Vernicos på SoMe: