Interview med Grand Prix chefen: “Jeg elsker Eurovision!”

I forbindelse med afsløringen af årets otte artister og sange, som torsdag blev præsenteret på et pressemøde i DR koncerthusets foyer, tog vi en snak med DR’s Grand Prix-chef, Erik Struve Hansen, som har været programansvarlig for Melodi Grand Prix siden 2022.

Se videointerviewet med Erik Struve Hansen øverst i artiklen.

Advertisement

Læs også: DMGP 2023: Mød de otte artister som dyster i årets Melodi Grand Prix

Et enormt stærkt felt

Vi møder en glad Grand Prix chef, som efter mange måneders arbejde, endelig har kunnet præsentere de 8 artister og sange, som dyster om retten til at repræsentere Danmark ved Eurovision Song Contest 2023, som afholdes i Liverpool til maj.

“Det er et enormt stærkt felt af 8 meget forskellige artister, som kan noget forskelligt musikalsk. Fra metal og helt over til visesang, og en masse pop i forskellige afskygninger. Jeg synes, kvaliteten er tårnhøj, og det er nogle spændende navne, som er både moderne og fremadskuende”

Erik Struve Hansen

I lighed med sidste år får Dansk Melodi Grand Prix 2023 deltagelse af 8 sange. Det er 2 færre, end danskerne tidligere har kunnet vælge mellem, hvilket har affødt en del kommentarer blandt Melodi Grand Prix fans. Mange fans ønsker flere sange i den danske finale og spejder mod vores nabolande i Norge og Sverige, som byder på flere delfinaler forud for deres finale. I år har det norske Melodi Grand Prix f.eks. deltagelse af 21 sange, hvoraf de 9 kvalificerer sig til finalen. I Sverige byder Melodifestivalen på 28 sange, som via 4 delfinaler og en semifinaler reduceres til 12 finalebidrag.

I forhold til antallet af sange, forklarer Erik Struve Hansen, at dette både bunder i tidsmæssige og økonomiske faktorer.

Den kedelige forklaring er, at vi har et budget, som jeg er ansvarlig for.
I forhold til at strikke det show sammen, som vi gerne vil – både tidsmæssigt og økonomisk – er det sådan, vi kan lave det bedste show. Jo flere sange, der er med, jo mere pakket bliver showet, og det øger, hvad det koster at lave Melodi Grand Prix

Erik Struve Hansen

Har hørt efter kritikken fra fans, seere, branchen og alle andre

Den 10. maj sidste år sluttede det danske bidrag “The Show”, sunget af pigegruppen REDDI udenfor top 10 i den ene indledende semifinale, og derfor måtte Danmark for 2. år i træk gå glip af finalen, hvilket affødte en del kritik af DR.

Vi har hørt meget efter, hvad kritikken har været. Fra både fans, seere, branchen og alle andre. Jeg synes, det var en skøn vinder, som danskerne sendte videre. Men Det er sindsygt svært at spå om, hvad der sker i Eurovision.

Erik Struve Hansen

Erik Struve er da også positiv i forhold til de danske chancer for at nå finalen i år, og peger på at vi har sangene til det i det her felt. Som Grand Prix-fan drømmer han ligesom mange fans om endnu en Eurovision-sejr til Danmark.

Jeg elsker Eurovision selv, og jeg vil sindsygt gerne, at vi kommer videre. Jeg vil sgu gerne vinde!

Erik Struve Hansen

Du kan se hele interviewet med DR’s Grand Prix-chef Erik Struve Hansen i videoen øverst i artiklen.

Præsentation ved Melodi Grand Prix pressemøde den 19. januar