Her er startrækkefølgen i Dansk Melodi Grand Prix 2023

Artister i DMGP 2023 - Foto: DR

Startrækkefølgen i Melodi Grand Prix 2023 er klar. Den fremgår af DR’s app “DR Grand Prix”, som du allerede nu kan downloade til din mobil. Det er også her, du kan være med til at stemme på dine favoritsange fra den 6. februar kl. 9.00 og til 10. februar.
Husk at du skal hente den nyeste version af app’en, hvis du vil stemme på dette års sange. Hvis du allerede har app’en skal du opdatere den.

Fra Frederik Leopold til Reiley

Melodi Grand Prix 2023 bliver indledt med Frederik Leopolds “Stuck On You”, mens færøske Reiley får lov til at slutte showet i Arena Næstved af med sin “Breaking My Heart”.

Advertisement

Bookmakernes favorit, EYJAA, starter som nummer 2. I øvrigt samme startposition som sidste års bookmakerfavorit Conf3ssions havde i 2022. Bookmakernes 2. og 3. plads Reiley og Nicklas Sonne starter som hhv. nummer 5 og nummer 8.

Startrækkefølgen i Melodi Grand Prix 2023

1. Frederik Leopold – Stuck On You

2. EYJAA – I Was Gonna Marry Him

3. Micky Skeel – Glansbillede

4. maia maia – Beautiful Bullshit

5. Nicklas Sonne – Freedom

6. Mariyah LeBerg – Human

7. Søren Torpegaard Lund – Lige Her

8. Reiley – Breaking My Heart

Hvis man kigger på hvilke startnumre, de seneste års vindere har sunget fra, så er der ikke umiddelbart en klar “vinder startposition”. Hovedparten af vinderne kommer dog fra en position over midten. Men om hønen eller ægget kommer først, er vanskeligt at udlede. Stemmer seerne på de sange, der står i frisk erindring, placerer DR de sange, som de har en fidus til mod slutningen – eller er vi ude i en kombination?

Baseret på teorien om, at sangene, som starter i sidste halvdel af showet, har en større chance for sejr, så giver årets startrækkefølge Reiley og Nicklas Sonne et ekstra skub på vejen, hvis man alene kigger på bookmakerfavoritterne.

https://www.traditionrolex.com/47

I år er der igen den usikkerhedsfaktor, at DR åbner for afstemningen allerede den 6. februar, hvor man frem til den 10. februar kan stemme i DR’s Melodi Grand Prix app.

Men hvor mange er opmærksomme på, at app-afstemningen er i gang? Hvor mange ønsker at stemme via app’en, FØR de har set showet? Og i hvilken omfang får artisterne (med vidt forskellig størrelse fanskare) aktiveret fansene i løbet af afstemningen?

Vi får svaret på hvilket bidrag, der vinder seernes og juryens hjerter den 11. februar 2023.

Afstemning i DMGP 2023

Afgivelse af stemmer før tv-showet

Du har mulighed for at stemme i appen hele ugen op til Dansk Melodi Grand Prix. Fra mandag den 6. februar til fredag den 10. februar kan du hver dag stemme én gang på hver sang. Det er gratis at stemme med appen. Det er ikke muligt at stemme på sms før tv-showet.

Afgivelse af stemmer under tv-showet

I første afstemningsrunde under tv-showet reduceres årets sange fra otte til tre. Her kan der stemmes både i appen og på sms. De tre sange går videre til anden afstemningsrunde, findes dermed på baggrund af ugens og aftenens stemmer.
Under selve TV showet opdeler og tæller DR danskernes stemme pr. landsdel. 1: Nordjylland, Færøerne og Grønland. 2: Syddanmark. 3: Midtjylland. 4: Sjælland. 5: Hovedstaden og Bornholm.

I anden afstemningsrunde nulstilles stemmerne, og vinderen findes ud af de tre tilbageværende sange. Her er det aftenens app- og sms-stemmer fra seerne, og en ekspert -jury, der afgør resultatet. 50% seerstemmer og 50% jury. Med appen, kan du afgive én stemme til hver af sangene i hver afstemningsrunde. Det er gratis at stemme med appen.

Læs mere på dr.dk