Panelet vurderer Frederik Leopold – Stuck On You (DMGP 2023)

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af “Panelet”, hvor vi i 8 artikler tæller ned til musikfesten den 11. februar i Arena Næstved med reviews af årets sange. I dagens artikel vurderer vi Frederik Leopolds “Stuck On You”.

Som en del af vores optakt til den store aften har vi traditionen tro lyttet til årets sange, givet point og lavet reviews. De kommende 8 dage tæller vi ned med en sang pr. dag.

Advertisement

Som noget nyt i år er vores afstemning lavet i samarbejde med den danske fanklub, MelodiGrandPrixfans.dk (OGAE Danmark), og udover de skrevne artikler her på Good Evening Europe, så vil 2 repræsentanter fra GEE (Simon og Daniel) og 2 fra OGAE (Mikal og Zakarias) diskutere årets bidrag i vores serie af video reviews, hvor vi også deler resultatet af afstemningen.

Husk at abonnere på vores Youtube-kanal, så du får en notifikation, når der er nye videoer ude.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Årets anmeldere fra Good Evening Europe og Melodigrandprixcfans.dk | Foto: Privat

Om panelet:
I panelet sidder 13 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har bl.a. flere tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker alt ved Danmark og har Chanée & N’Evergreen og Fyr og Flamme som favoritter, en tidligere radiovært der elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision og ikke mindst manden, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og rangeret årets sange jf. Eurovision-skalaen (mellem 3 og 12 point, da vi kun har 8 sange i Melodi Grand Prix 2023).

Læs præsentation og se interviews med årets artister her >>

Frederik Leopold – Stuck on You

Reviews

“Stuck On You” repræsenterer en musikstil, der ikke plejer at klare sig synderligt godt i grandprix-sammenhænge, og Frederik Leopold kan næppe gøre noget for at forbedre statistikken. Sangen minder mig om et sammenkog af Sonny Fredie-Pedersens ”Feeling the You” fra Dansk Melodi Grand Prix 2014, Benjamin Ingrossos “Good Lovin’” fra Melodifestivalen 2017 og Olly Murs’ “Troublemaker”. Den er med andre ord meget generisk, og melodien bider sig ikke fast. 

Marek

Meget simpel popsang, som man ikke rigtigt kan have så meget imod. Den kører bare lidt i samme rille, særligt omkvædet. De mange uh-uh bliver for meget, og så er det lidt plat med ”dance to Waterloo”. Den er svær at huske, men jeg synes, den er udmærket komponeret

Zakarias

En radiovenlig og velproduceret sang, som dog ikke skiller sig nok ud og mangler noget kant. Stilen i “Stuck on You” læner sig lidt op ad Mello-bidrag fra f.eks. Benjamin Ingrosso, TheoZ og Omar, men bliver for gentagende og generisk. Frederiks stemme er god, men det vil kræve meget nærvær og en virkelig memorabel staging at forhindre sangen i at drukne.

Mette

Egentlig er det her jo meget en sang efter mit poppede hoved, og Frederik har en fin stemme. Men starten lægger op til mere end omkvædet kan indfri, så der blev jeg faktisk lidt skuffet, og det har jeg også en fornemmelse af at seerne bliver. Der er rigtig mange popsange i år, og jeg kunne godt forestille mig at DR lægger den her som sang nr. 1, ligesom vi har den som første review, og den kommer nok til at forsvinde lidt i mængden.

Simon

Sangen har en god start, som antyder en friskhed og modernitet. Hurtigt afløses dette første indtryk dog af gentagelser og evigt gentagne “ba-ba-ba”-er. Det er hverken en sang som siger mig noget, eller en som erfaringsmæssigt plejer at kunne placere sig i toppen hos juryer eller seere.

Mikal

Frederik har lidt af den samme lyd som Justin Bieber. Der er et godt flow i sangen og det hele virker gennemarbejdet og flot produceret. Bidraget bliver bare en smule ligegyldigt og læner sig op af at være fyld. Jeg kunne sagtens forestille mig, det her blev en af “overleverne”, der vil blive spillet i radioen. Den tager 3 minutter at sætte på, den fornærmer ikke rigtigt nogen, og så gik der tid med det. Det er svært at spå om årets bidrag, og hvilke der eventuelt ender i en finale, men jeg vover pelsen og spår at Frederik Leopold ikke gør.

Michael

Hvert år er der i DMGP en sang, hvor man sidder tilbage og tænker “Hvordan i alverden sneg den sig med blandt de otte bedste???” I år er det Frederik Leopold for mig. Jeg kan godt lide hans stemme, men sangen tikker alle de forkerte bokse af hos mig.

Daniel

Afstemning

Videopanelet diskuterer “Stuck On You”

https://youtu.be/GziIzrVS-YQ