KALUSH Orchestra optræder til Dansk Melodi Grand Prix 2023

Foto: Corinne Cumming/EBU

Når Dansk Melodi Grand Prix 2023 løber af stablen i Arena Næstved den 11. februar, så kommer der fornemt besøg. Publikum og TV-seere kan nemlig opleve en optræden fra sidste års vinder af Eurovision Song Contest, ukrainske Kalush Orchestra. Det skriver DR i dag i en pressemeddelelse.

Vi er taknemmelige for den støtte, vi fik fra Danmark i forbindelse med Eurovision 2022. I var et af de lande, hvor tv-seerne gav os flest point

Kalush Orchestra

Kalush Orchestra vandt sidste års konkurrence med sangen ’Stefania’ foran Storbritannien, som i år afholder ESC på vegne af vindernationen Ukraine.

Advertisement

Det er stort at have Kalush Orchestra med i Dansk Melodi Grand Prix, lyder det fra Erik Struve Hansen, der er DR’s programansvarlige for Dansk Melodi Grand Prix.

Af åbenlyse og tragiske årsager kan Ukraine ikke være værter ved Eurovision i år. Så dette er vores måde at ønske tillykke på og anerkende den flotte Eurovision-sejr sidste år i Torino

ERIK STRUVE HANSEN

Årets danske melodigrandprix sendes live på DR1 og DRTV klokken 20.00 med Tina Müller og komikeren Heino Hansen som værter og otte danske kunstnere, som dyster om retten til at repræsentere Danmark i Liverpool.