Panelet vurderer Mariyah Leberg – “Human” (DMGP 2023)

Artistfoto: DR

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af “Panelet”, hvor vi i 8 artikler tæller ned til musikfesten den 11. februar i Arena Næstved med reviews af årets sange. I dagens artikel vurderer vi Mariyah Leberg – “Human”.

Som en del af vores optakt til den store aften har vi traditionen tro lyttet til årets sange, givet point og lavet reviews. Fra den 31. januar tæller vi ned med en sang pr. dag.

Advertisement

Som noget nyt i år er vores afstemning lavet i samarbejde med den danske fanklub, MelodiGrandPrixfans.dk (OGAE Danmark), og udover de skrevne artikler her på Good Evening Europe, så vil 2 repræsentanter fra GEE (Simon og Daniel) og 2 fra OGAE (Mikal og Zakarias) diskutere årets bidrag i vores serie af video reviews, hvor vi også deler resultatet af afstemningen.

Husk at abonnere på vores Youtube-kanal, så du får en notifikation, når der er nye videoer ude.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Årets anmeldere fra Good Evening Europe og Melodigrandprixcfans.dk | Foto: Privat

Om panelet:
I panelet sidder 13 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har bl.a. flere tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker alt ved Danmark og har Chanée & N’Evergreen og Fyr og Flamme som favoritter, en tidligere radiovært der elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision og ikke mindst manden, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og rangeret årets sange jf. Eurovision-skalaen (mellem 3 og 12 point, da vi kun har 8 sange i Melodi Grand Prix 2023).

Læs præsentation og se interviews med årets artister her >>

Mariyah Leberg – “Human”

Reviews

Der er noget spændende og dragende ved Mariyah Lebergs stemme, og der slås egentlig en god musikalsk tone an. Det er dog som om man har hørt alt hvad der foregår i sangen efter første vers og omkvæd. Derefter er der stort set gentagelser

Mikal

Indholdsmæssigt minder “Human” mig om Lennon’s legendariske “Imagine”, og både Mariyah Lebergs stemme og hele “Human” universet sender mig tilbage til 70’ernes budskaber om fred, kærlighed og harmoni. Der er også en genkendeligt Chief 1-lyd i bidraget med flashbacks til “Should’ve known Better” og “For You (SamSara). Mariyahs store stemmer og live optræden kommer til at bære bidraget, som på den negative side kan virke lidt Middle of The Road og risikere at blive glemt.

Mette

Denne sang lever i samme genre som flere af de andre i årets felt, og selvom det ikke er en dårlig sang, så bliver den bare sat til vægs af de andre i samme kategori. Hvis man lytter fem gange til hver sang, vil jeg vove at påstå at det er meget, meget få der sidder tilbage og kan huske Human ud fra mængden.

Daniel

Lidt lang og meget ensformig. Den kan være svær at huske, og jeg synes faktisk heller ikke, at den er virkelig god. Omkvædets ene linje kommer hele tiden, og det har man ikke brug for til sidst. Det bedste stykke er første strofe.

Zakarias

Når Chief 1 har været med inde over et bidrag ved man, at den har en chance for at klare sig godt i DMGP. Jeg kan godt lide Mariyahs vokal, og sangen er som sådan også udmærket, men den bliver en baggrundssang til radioen mere end den bliver noget, der kan gøre et større indtryk på 3 minutter. Det bliver ikke i år at Chefen får sin femte Grand Prix-sejr, det tør jeg godt lægge hovedet på blokken om.

Simon

“Human” er på mange måder en ganske fin sang, og Mariyahs LeBergs vokal lyder meget overbevisende, men der er for meget baggrundsmusik over sangen. Den fastholder ikke min opmærksomhed og ender med at drukne i mængde

Marek

Det er faktisk en ganske udmærket sang. Det fungerer og Mariyah synger flot. Den mangler bare lidt “pang”. Et eller andet der kan fastholde opmærksomheden. Jeg tror den stil der er valgt til at kommunikere det fine budskab, ender med at få sangen til at blive glemt blandt de andre bidrag.

Michael

Afstemning

Artistfoto: DR

Videopanelet diskuterer “Human”

https://youtu.be/7DSUp_rRYPs