Panelet vurderer Reiley – “Breaking my Heart” (DMGP 2023)

Artistfoto: DR

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af “Panelet”, hvor vi i 8 artikler tæller ned til musikfesten den 11. februar i Arena Næstved med reviews af årets sange. I dagens artikel vurderer vi Reiley’s “Breaking my Heart”.

Som en del af vores optakt til den store aften har vi traditionen tro lyttet til årets sange, givet point og lavet reviews. Fra den 31. januar tæller vi ned med en sang pr. dag.

Advertisement

Som noget nyt i år er vores afstemning lavet i samarbejde med den danske fanklub, MelodiGrandPrixfans.dk (OGAE Danmark), og udover de skrevne artikler her på Good Evening Europe, så vil 2 repræsentanter fra GEE (Simon og Daniel) og 2 fra OGAE (Mikal og Zakarias) diskutere årets bidrag i vores serie af video reviews, hvor vi også deler resultatet af afstemningen.

Husk at abonnere på vores Youtube-kanal, så du får en notifikation, når der er nye videoer ude.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Årets anmeldere fra Good Evening Europe og Melodigrandprixcfans.dk | Foto: Privat

Om panelet:
I panelet sidder 13 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har bl.a. flere tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker alt ved Danmark og har Chanée & N’Evergreen og Fyr og Flamme som favoritter, en tidligere radiovært der elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision og ikke mindst manden, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og rangeret årets sange jf. Eurovision-skalaen (mellem 3 og 12 point, da vi kun har 8 sange i Melodi Grand Prix 2023).

Læs præsentation og se interviews med årets artister her >>

Reiley – “Breaking my Heart”

Reviews

“Breaking My Heart” giver mig mindelser om Benjamin Ingrossos “Dance You Off”, som jo fik en flot placering dengang i 2018. Måske kunne Danmark også få en god placering med sangen her, og den er da også blandt favoritterne. Jeg må dog sige, at jeg ikke selv er så imponeret. Det bliver for poleret for mig, og den rammer ikke noget i mig. Tværtimod tager jeg mig selv i at blive lidt irriteret over den meget autotunede vokal, så det er ikke fra mig Reiley skal hente sine point.

Mikal

Velproduceret og har absolut hitpotentiale. For mig nok årets største vinderfavorit. Den har den nutidige lyd som ofte har manglet i DMGP.

Michael

Med ”Breaking My Heart” leverer Reiley den mest moderne og internationale lyd i årets deltagerfelt. Kæmpe hitpotentiale! Det er enormt velproduceret, men også meget poleret og næsten klinisk i sit udtryk. Selvom sangen begynder at gå lidt i ring i det sidste minuts tid, er det en oplagt vinderkandidat, der burde være nogenlunde sikker på en placering i top 3.

Marek

Årets vel nok største scoop i Dansk Melodi Grand, og ingen overraskelse, at det færøske TIKTOK-fænomen Reiley strøg direkte i Top 3 hos både bookmakere og i fanafstemninger. Moderne, catchy , velproduceret og interessant er bare nogle af de tillægsord, jeg ville benytte. Og så skiller bidraget sig ud med et memorabelt omkvæd og det lidt 90’er inspirerede trommebeat . Reiley er en erfaren artist med et look, en personlighed og en presence, som holder os fanget.
Jeg tror, vinderen skal findes mellem Reiley og EYJAA, men har virkelig svært ved at forudsige, hvordan den dyst ender. Jeg forventer, at Reiley med en god live vokal vil ligge i toppen hos juryen, mens EYJAA er en oplagt seerfavorit. Alt i alt endnu et bud på en sang, der kan sende Danmark tilbage i top 10 i Liverpool.

Mette

For første gang i utrolig lang tid er der en sang med i DMGP, der har en lyd som det år den deltager i. Det her er K-poppet på den helt rigtige måde, og med sin kæmpe følgerskare på sociale medier er jeg sikker på, at Reiley selv ville være i stand til at skabe hype om sangen, hvis den vinder DMGP.
Jeg vil gerne se det fungere live, for den temmelig producerede vokal i studieversionen skal kunne transformeres om på en scene, men under alle omstændigheder vil jeg meget gerne have, at denne sang vinder, for efter min mening er det den bedste samlede “pakke” vi kan sende afsted til Eurovision.

Simon

Det her lyder som et samlebånd, og jeg står helt af, når der skrues helt op for autotune. Jeg synes desværre, den er middelmådig, og teksten kan ikke hidse mig op.

Zakarias

Der kommer et tidspunkt i ethvert voksent liv, hvor man sidder og prøver at forstå noget, og ender med at måtte sige til sig selv: “Måske er jeg blevet for gammel?” Sådan havde 34-årige Daniel det, da han hørte Breaking My Heart efter flere gange at have hørt Reiley nævnt som storfavorit. Jeg synes virkelig, det er noget rod, og jeg kan slet ikke fange ind på frekvensen.

Daniel

Afstemning

Artistfoto: DR

Videopanelet diskuterer “Breaking My Heart”

https://youtu.be/nbThph8pVc4