Panelet vurderer Søren Torpegaard Lund – “Lige her” (DMGP 2023)

Artistfoto: DR

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af “Panelet”, hvor vi i 8 artikler tæller ned til musikfesten den 11. februar i Arena Næstved med reviews af årets sange. I dagens artikel vurderer vi Søren Torpegaard Lunds “Lige Her”.

Som en del af vores optakt til den store aften har vi traditionen tro lyttet til årets sange, givet point og lavet reviews. Fra den 31. januar tæller vi ned med en sang pr. dag.

Advertisement

Som noget nyt i år er vores afstemning lavet i samarbejde med den danske fanklub, MelodiGrandPrixfans.dk (OGAE Danmark), og udover de skrevne artikler her på Good Evening Europe, så vil 2 repræsentanter fra GEE (Simon og Daniel) og 2 fra OGAE (Mikal og Zakarias) diskutere årets bidrag i vores serie af video reviews, hvor vi også deler resultatet af afstemningen.

Husk at abonnere på vores Youtube-kanal, så du får en notifikation, når der er nye videoer ude.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Årets anmeldere fra Good Evening Europe og Melodigrandprixcfans.dk | Foto: Privat

Om panelet:
I panelet sidder 13 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har bl.a. flere tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker alt ved Danmark og har Chanée & N’Evergreen og Fyr og Flamme som favoritter, en tidligere radiovært der elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision og ikke mindst manden, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og rangeret årets sange jf. Eurovision-skalaen (mellem 3 og 12 point, da vi kun har 8 sange i Melodi Grand Prix 2023).

Læs præsentation og se interviews med årets artister her >>

Søren Torpegaard Lund – “Lige her”

Reviews

Alt omkring dette bidrag omdanner mit ansigt til en menneskelig emoji med hjerteformede øjne! Jeg ELSKER Søren, den drømmende og nostalgiske melodi, den rørende tekst, det smukke budskab og ikke mindst Sørens stærke men på samme tid blide vokal, som har en helt beroligende og trøstende effekt. Vi bliver bragt tilbage til svundne tider i et bidrag, der bl.a. skiller sig ud på en slags spilledåse-effekt, den gennemgående guitarlyd og Sørens vokal, der skaber en både skrøbelig og intim stemning, som jeg tror rigtig mange mennesker vil sætte pris på. Jeg tror, Søren bliver et hit hos mange seere, men om det er nok til en Superfinale vil nok afhænge af juryen. Her er jeg desværre lidt mindre optimistisk på trods af, at Søren med garanti giver os aftenens bedste vokal og masser af nærvær og indlevelse. Kan Emils top 3-placering i 2020 være en ledetråd, så er det ikke umuligt?

Mette

Fra allerførste gang jeg med søvn i øjnene en tidlig torsdag morgen hørte “Lige her” vidste jeg, at her var min absolutte favorit i år. Ganske vist kan favoritter nogle gange blegne med tiden, men det er ikke sket her. Jeg er helt betaget af den smukke og vuggende stemning, der er i sangen, Søren Torpergaard Lunds dejlige røst og den poetiske tekst. Det er meget spændende hvordan Danmark tager imod den, og jeg er absolut ikke sikker på at det ender med et godt resultat for sangen, men uanset hvad, så skal det nok blive både se- og lytteværdigt.

Mikal

Denne jazzede vals er skønt anakronistisk i sin lyd. Sofistikeret, rar, hyggelig og nærmest beroligende uden på noget tidspunkt at blive søvndyssende. Jeg er helt sikker på, at Søren Torpegaard Lunds vokal kommer til at sidde lige i skabet, når det gælder, og der er potentiale til et virkelig flot sceneshow. Mere usikker er jeg på, hvordan de danske seere vil tage imod Søren og hans sang. I grandprix-sammenhænge er danske seere jo notorisk kendt for at foretrække uptempo-sange frem for ballader. Men jeg vil gå så langt som at påstå, at vi lige her har den bedste ballade, der har været med i Dansk Melodi Grand Prix i mange år.

Marek

Virkelig smuk sang, og jeg glæder mig så meget til at se, hvordan Søren Torpegaard Lund vil fremføre den på scenen, og om den kan være ligeså øm og dyb som på indspilningen. Jeg synes, det er en rigtig god og følsom tekst, som ikke kammer over. Første gang, jeg hørte den, tænkte jeg på Otto Brandenburg, men jeg kan bedre lide ”Lige her”, og så synes jeg, Søren synger meget fint. Jeg beder Danmark om at sende denne her afsted. Søren Torpegaard Lund er nok den eneste, jeg håber på at høre i radioen i fremtiden. Måske er jeg alene her. 

Zakarias

Jeg er ret vild med originalen, som vandt det første danske Melodi Grand Prix tilbage i 1957. Stemningen i musikken og mellem de to sangere – det nærmede sig kunst. Jeg er ikke helt oppe at ringe over remixet her, som jeg synes er lidt underligt. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Søren kommer til at levere aftenens vokalpræstation – det lægger sangen op til, men når det kommer til sangen, så er Skibet Skal Sejl… Undskyld, Lige Her, bare ikke min kop te. 

Daniel

Jeg har kendt Søren siden han var 10 år gammel, så jeg er meget lidt objektiv i min vurdering her. Sangen er så meget anderledes end de andre, at den kan ramme nogle af de lidt ældre seere derude, og samtidig ved jeg at Søren synger blændende live. Vi skal nok få fortalt en historie af ham, og hvis publikum køber fortællingen kunne den godt snige sig med i en superfinale. Og selv om jeg ville elske at få Søren med ind i ESC-cirkusset, så kan den næppe vinde hos en jury. Men man har jo lov at håbe!

Simon

Det er på alle måder et throwback til tidligere tiders (generationers?) DMGP. Smukt og rent i sin klang og helt fabelagtigt flot sunget. Den har nok ikke den store mulighed for at gøre sig til i årets Melodi Grand Prix og nok heller ikke i Eurovision, skulle det komme så langt. Men den har absolut en plads og det er fedt at Søren stiller med sådan et bidrag.

Michael

Afstemning

Artistfoto: DR

Videopanelet diskuterer “Lige her”

https://youtu.be/mMC94pjbUEY