BBC afslører årets Eurovision værter- og kommentatorer

Årets Eurovision værter - Foto: BBC

BBC har i dag afsløret valget af værter og kommentatorer til Eurovision Song Contest 2023. Det bliver Alesha Dixon, Graham Norton, Hannah Waddingham og Julia Sanina, vi får at se som værter samt Mel Giedroyc, Rylan, Scott Mills, Claire Sweeney, Sam Quek og Timur Miroshnychenko som kommentatorer og åbningsceremoni værter.

BBC har valgt en række kompetente og velkendte navne til at stå i front for årets 3 shows, for åbningsceremonien og i kommentatorrollerne, når Eurovision rykker ind i Liverpool.

Advertisement

I de 2 semifinaler den 9. og 11. maj får vi en værts trio bestående af den ukrainske sanger Julia Sanina fra The HARDKISS, skuespiller, sanger og Emmy award-vinder Hannah Waddingham, samt sanger, sangskriver og TV-vært Alesha Dixon.

I finalen lørdag den 13. maj får de 3 værter selskab af den legendariske Eurovision kommentator Graham Norton.

Ukrainske Timur Miroshnychenko, som var green room vært ved Eurovision 2017 i Kiev, får rollen som Eurovision-kommentator i Liverpool og vil desuden sammen med Sam Quek være vært ved åbningsceremonien.

Graham Norton får også en kommentatortjans i finalen, som han deler med skuespiller og komiker Mel Giedroyc, som kommenterer på BBC One og BBC iPlayer.

For første gang har BBC valgt at sende begge semifinaler live på BBC One og BBC iPlayer, hvor man bl.a. får kommentarer med fra Eurovision eksperterne Scott Mills og Rylan.