Panelet bedømmer Moldova: Pasha Parfeny – Soarele și Luna | ESC 2023

Vi er glade for at kunne præsentere en ny omgang af “Panelet”, hvor vi i 37 artikler tæller ned til musikfesten i Liverpool til maj med reviews af årets sange i både artikelformat og som videoer på vores Youtube-kanal.

Som en del af vores optakt til Eurovision Song Contest har vi traditionen tro lyttet til årets sange, givet point og lavet reviews. Fra den 1. april tæller vi ned med en sang pr. dag.

Advertisement

Som noget nyt i år er vores afstemning lavet i samarbejde med den danske fanklub, MelodiGrandPrixfans.dk (OGAE Danmark), og udover de skrevne artikler her på Good Evening Europe, så vil 2 repræsentanter fra GEE (Simon og Daniel) og 2 fra OGAE (Mikal og Zakarias/Asger) diskutere årets bidrag i vores serie af video reviews, hvor vi også deler resultatet af afstemningen.

Husk at abonnere på vores Youtube-kanal, så du får en notifikation, når der er nye videoer ude.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Panelet 2023 | Foto: privat

Om panelet:
I panelet sidder 14 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.
Vi har bl.a. flere tidligere medlemmer af fanjuryen i Dansk Melodi Grand Prix, en stand up-komiker og fodboldfan, en Grand Prix-ekspert fra den montenegrinske delegation, en finne som elsker alt ved Danmark og har Chanée & N’Evergreen og Fyr og Flamme som favoritter, en tidligere radiovært der elsker Drag Shows næsten lige så højt som Eurovision og ikke mindst manden, der kan spille brudstykker af alle ESC-vindere på klaver.

Regler og point:
Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige jurymedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og tildelt årets sange en karakter jf. Eurovision-skalaen (1-12 point).

Se alle årets reviews her >>

Pasha Parfeny – Soarele și Luna

Reviews

Clara: Sangen sender mine tanker tilbage til “Shum” med go_a den ukrainske sang fra 2021. Det var en sang der skulle vokse på mig før jeg lærte at elske den, så årets bidrag fra Moldova må sige tak til dem for, at de allerede har banet vej for min kærlighed til at kombinere traditionel fløjte med tungt beat. Om sangen rammer det brede publikum kan jeg ikke spå om, men jeg er glimrende underholdt.

Mette: Min favorit i den moldaviske finale og én af den slags autentiske sange, som gør Eurovision Song Contest så interessant at følge! Pasha er både en stærk vokalist og indlevende historiefortæller, og selvom showet i den nationale finale ikke helt sparkede benene væk under mig, så har det alligevel masser af potentiale. Fra landet, som gav os Epic Sax Guy, får vi i år Epic Flute Guy, som tilføjer Moldova’s bidrag lidt Game of Thrones-vibes. Blandingen af den elektroniske og traditionelle lyd i Eurovision har tidligere givet positive resultater med Shum som én af topscorerne. Jeg håber, at Moldova kan få solen og månen (Soarele şi Luna) til at stå helt rigtigt i Liverpool og med en magisk optræden give det lille land endnu et top 10-resultat efter Zdob şi Zdub & Advahov Brothers’ flotte 7. plads i fjor.

Daniel: Jeg er vild med, at man stort set aldrig er i tvivl om, at et bidrag kommer fra Moldova. Det lyder bare så moldovisk som noget næsten kan gøre. Leveringen er spot on, sangen er godt skruet sammen og Moldova bør være sikret en finaleplads.

Mikal: Det er jo altid en god egenskab for en Eurovision-sang, hvis man bliver fanget af den med det samme, og det gjorde jeg med Moldovas sang. de får skabt et spændende univers på scenen, og jeg kan rigtig godt lide blandingen af traditionelle toner og instrumenter med det elektroniske. Sangen minder mig lidt om Frankrigs sang fra sidste år, men jeg håber meget at det går bedre for denne her.

Simon: Jeg elskede Lautar tilbage i 2012, og i år bringer Pasha den etniske bop med mange gode elementer. Har vi måske hørt det med et fløjtetema lidt rigeligt, efter at både Shum og Stefania havde succes med det i 2021 og 2022? Og så med en dværg på fløjte? Der er dog stort potentiale i denne sang, og jeg tror den får en masse points særligt fra de østeuropæiske lande, jeg vil bare gerne se det forløst på scenen før jeg er helt oppe at ringe.

Videopanelets bedømmelse

https://youtu.be/fQ8rPNecAk8