Eurovision 2023 auktion – BBC sætter kostumer og rekvisitter til salg

Rekvisitter fra Eurovision 2023 på auktion | foto: Ramco

Kostumer og dele af scenen fra årets Eurovision Song Contest i Liverpool bliver nu solgt af BBC. Der afholdes auktion, hvor folk kan byde på mere end 60 varer. Ifølge BBC er auktionen en del af deres bæredygtighedsindsats og blandt auktionsvarerne finder man rekvisitter og kostumer, som er brugt på scenen i Liverpool’s M&S Bank Arena.

Du kan bl.a. blive den heldige ejer at den store hånd, som blev brugt under KALUSH’ optræden med “Stefania”, trommer fra Sam Ryders optræden, hjerteformede puder fra værternes sofa eller flere kostumer anvendt under de 3 shows.

Advertisement

Auktionen begynder den 30. maj kl. 10.00, og 20% af indtægterne bliver delt mellem ACC Liverpool Foundation og BBC Media Action. Resten af pengene vil blive givet til BBC Studios: “Overskuddet returneres til BBC for at hjælpe med at finansiere programmer og tjenester”, forklarer tv-stationen.

Sally Mills, chef for bæredygtighed hos BBC Studios, udtaler: “Bæredygtighed er kernen i alt, hvad vi gør hos BBC Studio, både på og uden for skærmen.
“Vi har et ansvar for at operere med så minimal indvirkning på miljøet som muligt, og vi er altid på udkig efter innovative måder, hvorpå vi yderligere kan engagere publikum med vores indhold og forlænge levetiden for vores kulisser og kostumer. Hvilken bedre måde at gøre dette på end at give fans mulighed for at eje et stykke af Eurovision-historien?”

160 millioner mennesker kiggede med rundt omkring i verden, og lørdag aften blev showet set af ikke mindre end 11 millioner mennesker i Storbritannien, hvilket gjorde årets Eurovision finale til den mest set i konkurrencens historie i landet.

BBC’s Eurovision 2023 auktion