Melodifestivalen 2024 udvides til 30 sange og 5 delfinaler

Loreen med "Tattoo"-sangskriverne Cazzi Opeia og Peter Boström | Foto: Alma Bengtsson, SVT

I 2024 bliver Melodifestivalen endnu større, når konkurrencereglerne ændres, og 30 bidrag deltager i konkurrencen. Semifinalen, tidligere Andra Chansen, ændres til en femte delfinale, som forlænges, og i denne forlængelse stemmes yderligere to sange til finalen.

Vi ønsker altid at gøre Melodifestivalen endnu bedre og mere spændende for vores publikum. Med dette helt nye format tror vi, at vi kan bevare seernes engagement gennem hele sæsonen. Det er ingen hemmelighed, at vi har mistet publikum i semifinalen. Nu håber vi at opretholde spændingen gennem alle programmer.

ANDERS WISTBACKA, PROJEKTLEDER FOR MELODIFESTIVALEN

Sådan foregår det: I hver delkonkurrence konkurrerer seks bidrag, det vil sige i alt 30 kunstnere i løbet af alle delfinaler. To bidrag fra hver delkonkurrence går direkte til finalen, to bliver i konkurrencen, og to er færdige. Der er altså ti bidrag, der direkte kvalificerer sig til finalen fra delfinalerne.

Advertisement

Finalen vil fortsat have deltagelse af tolv bidrag, og de to sidste finalister findes i den femte delfinale, som forlænges. Seerne har så mulighed for at give endnu flere hjerter via app og telefon til deres favoritter blandt de ti resterende bidrag, det vil sige dem, der er blevet nummer tre og fire i de fem delfinaler. Resultatet baseres på en sammenlægning af antallet af stemmer i delfinalerne og antallet af stemmer i forlængelsen i femte delkonkurrence.

I finalen bestemmer TV-seerne halvdelen af stemmerne via app/telefon, og halvdelen af stemmerne gives af en international jury.

Tilmelding til Melodifestivalen 2024 åbnes efter sommerferien. Man kan uploade bidrag via www.melodifestivalen.se i perioden 25. august kl. 09.00 – 15. september kl. 11.59.