Dansk Melodi Grand Prix 2024: DR søger deltagere og sange

Foto: Michael Thygesen

For alle Eurovision-fans er det nytårsaften, og lige om lidt skal de enkelte lande i gang med at finde deres deltagere til når det går løs i Malmö i maj 2024. Således også Danmarks Radio, der gerne vil have indsendt sange fra håbefulde komponister og sangskrivere, så de måske får chancen for at deltage i Dansk Melodi Grand Prix 2024 og efterfølge Reiley som Danmarks deltager ved Eurovision 2024.

DR har offentliggjort reglerne for deltagelse, og her kan man bl.a. læse at DMGP 2024 igen kommer til at bestå af 8 sange som i de seneste tre udgaver, og at det er et bedømmelsesudvalg nedsat af DR som udvælger bidrag både blandt de indsendte sange samt bidrag i særskilt dialog med den danske musikbranche.

Advertisement

Tilknytning til Danmark

Derudover skal enten komponist, tekstforfatter eller den fremførende kunstner være dansk statsborger eller have tilsvarende stærk tilknytning til Danmark. Færøerne og Grønland tæller med i den forbindelse, hvilket muliggjorde Reileys deltagelse i 2023, da sangskriverne bag hans bidrag “Breaking My Heart” var hhv. svensker og nordmænd.

De øvrige regler er velkendte og læner sig op af EBU’s regelsæt for Eurovision Song Contest: Deltagende kunstnere skal være fyldt 16 år ved udsendelsesdagen af Eurovision i maj måned, sangen må højst vare tre minutter, og den må ikke indeholde politiske eller kompromitterende budskaber.

Fristen for indsendelse af bidrag til bedømmelse er 27. oktober 2023.

Præindspillede vokaler

Den skarpe læser vil bemærke punkt 10 i reglerne:

10. Ved ESC 2024 skal vindersangen fra Dansk Melodi Grand Prix fremføres som singback, og her skal alle vokaler være 100 procent live.

EBU har som bekendt tilladt præindspillede backing-vokaler siden Eurovision 2021, og ved nærmere undersøgelse kunne DR’s Grand Prix-general Erik Struve Hansen bekræfte, at man læner sig op ad EBU’s regelsæt og derfor også tillader præindspillede backing-vokaler i DMGP 2024.

Det skal blive spændende at se, hvilke sange der skal deltage i Melodi Grand Prix i 2024. Danmark har jo gode minder fra Eurovision, når det afholdes i Malmö, så lad os håbe at vindersangen kan føre Danmark tilbage i Eurovision-finalen for første gang siden 2019.