Årsmøde i den danske fanklub med Myllepris og Eurovision koncert

KEiiNO optræder til årsmøde i Melodigrandprixfans.dk | Foto: Morten Kaiser

Årsmødet i den danske Melodi Grand Prix-fanklub, Melodigrandprixfans.dk, er altid en festlig dag, og igen i år var der noget for enhver smag.

Klubben holdt lørdag den 4. november sin årlige generalforsamling og årsmøde med koncert i HUSET KBH i Rådhusstræde, som blandt andet tidligere har lagt rammer til Eurofancafeen under Eurovision i København i 2014.

Advertisement

Først på dagen kunne medlemmerne møde DRs Grand Prix-chef Erik Struve Hansen, som fortalte om planerne for Dansk Melodi Grand Prix 2024 og afslørede nye detaljer om showet.

Læs også: Generalforsamling i den danske Melodi Grand Prix fanklub: Nye detaljer om DMGP 2024

Erik Struve Hansen fortæller om planerne for Dansk Melodi Grand Prix 2024 på årsmødet i Melodigrandprixfans.dk

Henrik Krogsgaard modtager Mylleprisen

Ved eventet blev den traditionsrige Myllepris uddelt. Mylleprisen blev indstiftet i 2013 og uddeles for at hædre en person, der har gjort en bemærkelsesværdig og ekstraordinær indsats indenfor Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest. 

I år gik prisen til Henrik Krogsgaard for sin rolle som dirigent og kapelmester i Dansk Melodi Grand Prix op igennem 80’erne og 90’erne. Henrik Krogsgaard var i øvrigt med Birthe Kjær på scenen under Eurovision i 1989 med sangen “Vi maler byen rød”. Du kan få genopfrisket, hvordan det så ud, i videoen herunder.

Koncert med Eurovision klassikere

Klokken 20.00 åbnedes dørene til aftenens koncert, hvor DJ Ohrmeister varmede op, før aftenens konferencier DQ kunne præsentere de 3 Eurovision artister, som var på programmet.

Anna Sahlene deltog i Eurovision i 2002 for Estland med sangen “Runaway”, som sluttede på en 3. plads, og har flere gange deltaget som korsanger for svenske kunstnere

Lindsay Dracass deltog for Storbritannien i Parken i 2001, hvor hun fik en 15. plads med sangen “No dream impossible”.

Endelig optrådte også den norske gruppe KEiiNO, bestående af Alexandra Rotan, Tom Hugo og Fred Buljo. Gruppen blev dannet i 2018, og i 2019 repræsenterede de Norge i Tel Aviv med sangen “Spirit in the Sky”. De blev samlet nummer seks i konkurrencen men vandt seerafstemningen. I 2021 prøvede KEiiNO igen lykken i norsk MGP og blev nummer to med deres “Monument”.

Siden da har de givet et hav af koncerter rundt i verden og optrådt ved flere OGAE fester.

Se højdepunkter fra koncerten herunder.