Azerbaijan: AISEL forsøger at gøre comeback til Eurovision 2024

Update: Efter audition er der nu 6 artister tilbage i konkurrencen. Det er endnu ikke annonceret, hvordan vinderen findes.

Top 6 artister er :

Advertisement
  • Emy Lia
  • İlkin Dövlətov & Mila Miles & Etibar Əsədli
  • Aisel
  • Fahree
  • Qorqud
  • Səbinə Quluzadə

Azerbaijan er det seneste land i rækken af Eurovision 2024-deltagere, som har delt information om deres nationale udvælgelse.

16 kunstnere var oprindeligt udvalgt til audition foran en jury bestående af lokale musikprofessionelle og ansatte fra Ictimai TV. Dog måtte en enkelt kunstner trække sig af medicinske årsager. Blandt de resterende 15 er den tidligere Eurovision-deltager AISEL, som har den tvivlsomme status at være den første Eurovision-deltager fra Azerbaijan, som ikke kvalificerede sig til finalen, da hun deltog i 2018.

Nogle af deltagerne er allerede kendte navne i Azerbaijan, såsom Qorqud, Emy Lia, Fahree og Mila Miles. Men størstedelen er upcoming, yngre musikere, der håber på at bruge Eurovision-scenen som et springbræt til stjernestatus.

I år har størstedelen af de 15 artister enten selv skrevet eller været med til at skrive deres sange. Æraen med svensk import synes altså at være slut, i alt fald for nu.

I juryen sad blandt andre Nigar Jamal, som vandt Eurovision i 2011 med “Running Scared” sammen med Eldar Gasimov, og Aysel Teymurzadeh, som endte på en tredjeplads i 2009 sammen med Arash og sangen “Always”.

Ictimai har endnu ikke afsløret nogle af de potentielle bidrag.

De 15 artister i Azerbaijans nationale udvælgelse

  1. Aisel
  2. Mari
  3. Sabina Guluzadeh
  4. Fahree
  5. Rilaya
  6. Sabina Beyli
  7. Alesker
  8. Lexa
  9. Edgar Ravin
  10. Amrah
  11. Emy Lia
  12. Qorqud
  13. Rahib Mirzəyev og Tofiq Yadigar
  14. Tofiq Hacıyev og Camal Qurbanov
  15. lkin Dövlətov, Mila Miles og Etibar Əsədli