Melodifestivalen 2024 artister afsløres kl. 11.00 – Her er Aftonbladets bud på de 30 artister

Foto: Mette Christensen

I dag kl. 11.00 bliver næste års deltagere i Melodifestivalen afsløret på et pressemøde, men traditionen tro er Aftonbladet forud for den officielle annoncering ude med en lang række navne, som efter deres informationer vil deltage.

Ifølge reglerne for Melodifestivalen må sangskrivere og kunstnere ikke officielt kommentere på deres deltagelse i konkurrencen, før SVT har givet sin tilladelse. Derfor er Aftonbladets information ikke bekræftet, og baserer sig på, hvad deres – traditionen tro velinformerede – kilder på forhånd har kunnet rapportere.

Advertisement

Forud for Melodifestivalen 2023 afslørede Aftonbladet 24 af de 28 deltagere, året før det 22 ud af 28, i 2021 kendte Aftonbladets læsere til 27 af de 28 kunstnere på forhånd, i 2020 bestod deres liste af 21 af de 28 deltagere, og i 2019 havde Aftonbladet afsløret 24 ud af 28 artister på forhånd. Så der er altså stor sandsynlighed for, at hovedparten af artisterne på listen bliver annonceret på formiddagens pressemøde.

Aftonbladets bud på artister

Lia Larsson, 22, er en TikTok-stjernen fra Mora, som i løbet af året har haft stor succes med sin musik, der er blevet streamet næsten 30 millioner gange, med sange som “Banka banka” og “Fara ner på byn”. Ifølge Aftonbladet planlægger hun også at fejre sin deltagelse i Melodifestivalen ved at udgive en ny single samme dag som pressekonferencen.

William Schenberg, 24, fra Göteborg deltog tidligere på året under kunstnernavnet Klaudy i SVTs musikinitiativ “Songland” og skrev en sang sammen med kunstneren Cherrie. I Melodifestivalen vil han angiveligt også optræde under kunstnernavnet Klaudy.

Annika Wickihalder, 22, fra Örnsköldsvik har ifølge Aftonbladet også fået en plads i næste års Melodifestival. I 2021 nåede hun semifinalen i TV4’s talentkonkurrence “Idol”. Jacqline Moss, 23, som slog Annika ud i “Idol”, skal angiveligt også konkurrere i Melodifestivalen og de får dermed begge en ny chance for at konkurrere om seernes stemmer.

Melina Borglowe, 26, er singer-songwriter fra Växjö. Hun har fået kontrakt med det lille pladeselskab Ten, som tidligere har haft succes i Melodifestivalen med kunstnere som Benjamin Ingrosso, Felix Sandman og Bishara. Ifølge Aftonbladets kilder det nu Melinas tur til at træde ind Melodifestivalen.

Natalie Carrion, 27, fra Umeå som har karibiske og samiske rødder, har flere gange tidligere været tæt på at deltage i Melodifestivalen og deltog i 2022 i den samiske Melodifestival, Sámi Grand Prix. Tidligere i år var hun svensk kommentator, da SVT sendte årets udgave af denne konkurrence.

Gunilla Persson, 64, og datteren Erika Persson, 21, blev set i musikstudiet tidligere på året, hvilket satte gang i rygterne. Hollywood-fruen lagde selv billeder op fra sangskriveren og producenten Fredrik Anderssons musikstudio hos pladeselskabet Cardiac i Ystad tidligere på efteråret. Ifølge Aftonbladets informationer vil Gunilla Persson dyste med en sang, der handler om hendes persona, “The Gunilla”, som har givet hende kultstatus via TV3’s realityserie “Svenske Hollywoodfruer”.

Lasse Stefanz, svensk dansband, er også på Aftonsbladets liste. Frontfigur Jönsson, 67, har allerede deltaget en gang tidligere i Melodifestivalen, i 2011 med “En blick och nånting händer”, som blev slået ud i delfinalen.

Smash into pieces vender angiveligt tilbage til Melodifestivalen efter succesen i årets konkurrence. Smash into pieces sluttede på en tredjeplads med “Six feet under” og har fået over 19 millioner streams på Spotify med deres sang.

Dotter, eller Johanna Jansson 36, deltager ifølge Aftonbladet med en sang på engelsk. Hun konkurrerede i 2018 med “Cry”, som røg ud i sin delfinale, i 2020 kom hun på andenpladsen med “Bulletproof”, og i 2021 sluttede hun som nummer fire med “Little tot”. Siden da er hun blevet mor og har udgivet musik på svensk, men ifølge Aftonbladets oplysninger vil bidraget næste år være på engelsk.

Liamoo, eller Liam Cacatian Thomassen, 26, vil ifølge Aftonbladet stille op for fjerde gang næste år. Han vandt “Idol” i 2016 og debuterede i Melodi Grand Prix i 2018 med “Last breath”, som sluttede på 6. pladsen, i 2019 deltog han i duet med Hanna Ferm og kom på tredjepladsen med “Hold you”, og i 2022 sluttede han som nummer fire med “Bluffin”.

Marcus & Martinus, 21, som sluttede på 2. pladsen efter Loreen vender ifølge Aftonbladets kilder tilbage til Melodifestivalen næste år for at forsøge at gentage, og helst overgå, dette års succes.

Også Clara Klingenström, 28, vil ifølge Aftonbladet vende tilbage til konkurrencen næste år. Hun debuterede i konkurrencen i 2021 med “Behöver inte dig idag” og blev samme år belønnet med en Rockbjörn for årets gennembrud.

Adam Allskog, 22, er ifølge Aftonbladet klar til Melodifestivalen. I årets konkurrence blev han rost for sine sangpræstationer, da han deltog sammen med Jon Henrik Fjällgren og Arc North. Nu skulle han, ifølge flere kilder, have fået en plads i Mello som soloartist under sit kunstnernavn Adam Woods.

Epadunk-stjernen Fröken Snusk, rygtes også at være klar til debut i Melodifestivalen.  i september år 2022 udkom hun med sangen “Rid mig som en dalahäst”, som fick över 20 miljoner afspilninger. Hun optræder i en balaklava og forsøger at holde sin identitet hemmelig.

Samir og Victor, som ellers havde lagt den fælles karriere på hylden, er i følge Aftonbladets oplysninger retur i Melodifestivalen. Samir Badran, 33, satte ellers fokus på sit nye job som ejendomsmægler, mens Viktor Frisk, 28, fortsatte som livsstilsinfluencer, samtidig med at han forsøgte at starte en solokarriere inden for musikken. I sommers valgte de imidlertid at genforenes og udgav sangen “Skål” sammen.

Kim Cesarion, 33, brød igennem i 2013 med sangen “Undressed”, som blev et verdenshit med over 88 millioner streams på Spotify og succeser i både Norden, Australien, New Zealand og USA. Cesarion udgav samme år sit debutalbum, men derefter blev det mere stille omkring ham. Han har sporadisk udgivet singler, herunder “Show me” med Molly Hammar i 2019 og sin første sang på svensk “Plåga mig” i 2020, som han skrev sammen med Felicia Takman. Nu er han ifølge Aftonbladet klar til Melodifestivalen.

Medina rygtes også at være klar til Melodifestivalen næste år. Duoen, bestående af Sam Rekik, 43, og Ali Jammali, 41, gjorde comeback med hjælp fra Melodifestivalen i 2022 efter flere års pause og fik et stort hit med “In i dimman”, som endte på en tredjeplads. Nu håber duoen ifølge kilder hos Aftonbladet på at kunne gentage succeserne,

En ny chance i konkurrencen får angiveligt også ukrainske Maria Sur, 18. Maria flygtede til Sverige efter krigen brød ud i Ukraine og gik direkte til finalen i Melodifestivalen 2023 med “Never give up”.

Dragartisten Robin Werner, 36, bedre kendt som Elecktra er kendt fra SVT-serien “Drag Race Sverige” og stiller til næste år op i Melodifestivalen ifølge Aftonbladets oplysninger.

Moa “Cazzi Opeia” Carlebecker, 34, skal ifølge rygterne også deltage i Melodifestivalen igen. Hendes bidrag “I can’t get enough” gik til finalen via Anden chance i 2022 og som medforfatter på Loreens “Tattoo” kan hun desuden fejre over 320 millioner Spotify-streams.

Lisa Ajax, 25, håber ifølge Aftonbladets oplysninger på at femte gang blive lykkens gang. Den tidligere “Idol”-vinder har tre gange tidligere kvalificeret sig til finalen, enten direkte eller via AC, i 2016 med “My heart wants me dead”, i 2017 med “I don’t give a” og i 2019 med “Torn”. I 2022 måtte hun dog sige farvel i delfinalen.

Den første runde af Melodifestivalen sendes lørdag den 3. februar 2024 på SVT.

Aftonbladets liste over de 30 deltagere i Melodifestivalen 2024

  1. Lasse Stefanz
  2. Smash into pieces
  3. Dotter
  4. Liamoo
  5. Samir & Viktor
  6. Elecktra
  7. Cazzi Opeia
  8. Lisa Ajax
  9. Marcus & Martinus
  10. Clara Klingenström
  11. Adam Woods
  12. Kim Cesarion
  13. Medina
  14. Maria Sur
  15. Gunilla Persson
  16. Fröken Snusk
  17. Jay Smith
  18. SCARLET
  19. Albin Tingwall
  20. Jacqline Moss
  21. Dear Sara
  22. Chelsea Muco
  23. Danny Saucedo
  24. Elisa Lindström
  25. C-Joe
  26. Lia Larsson
  27. Klaudy
  28. Annika Wickihalder
  29. Melina Borglowe
  30. Natalie Carrion