Marion Ravn og Fredrik Solvang bliver værter på norsk Melodi Grand Prix 2024

Foto: Julia Marie Naglestad NRK

I det nye år bliver Marion Ravn og Fredrik Solvang værter for Norsk Melodi Grand Prix 2024. Det blev annonceret direkte i programmet “Debatten” torsdag aften. Fredrik Solvang ser frem til en anderledes arbejdsdag. “Jeg glæder mig meget. Det er en stor udfordring at lede NRKs største underholdningsprogram, og da det er langt fra det, jeg normalt beskæftiger mig med, tilgår jeg opgaven med nysgerrighed og ydmyghed. Jeg har aldrig gjort noget lignende før,” siger Solvang.

Læs også: Norge: 3 MGP-semifinaler og folkefest i Trondheim

Advertisement

Marion Ravn, sangerinde og detektiv i Maskorama, er også ny i denne sammenhæng. Hun ser frem til at være tæt på Norges største musikshow. “Det var en stor ære at blive spurgt. Dette er noget af det største, man kan deltage i. Jeg tror, det bliver utroligt sjovt, og jeg håber at kunne bruge min lange erfaring i branchen til at støtte kunstnerne, både foran og bag scenen,” siger Ravn.

MGP-redaktionen er meget tilfredse med værtsvalget. “Dette er en vild værtduo. Mange vil blive overrasket over denne kombination. Marion har vist, at hun har x-faktor på skærmen gennem mange sæsoner af Maskorama, og hun elsker musik og er en af vores mest dygtige kunstnere. Hun vil passe perfekt til Melodi Grand Prix,” siger Mads Tørklep, projektleder for MGP.

At Solvang skifter fra hårde debatter til et musikshow er mere overraskende. “Gennem mange år i Debatten er Fredrik blevet en af landets mest elskede og erfarne værter. Nogle vil nok blive overrasket over at høre, at han træder ind i Norges største underholdningsshow, men jeg er overbevist om, at han vil klare det fint. Han elsker MGP og vil elske at være en del af glamour og showbiz,” siger Tørklep.

Udover de nævnte værter vil Markus Neby også optræde på skærmen som udsendt reporter.

Den første af tre semifinaler i Norsk Melodi Grand Prix 2024 finder sted lørdag den 13. januar i NRKs lokaler på Marienlyst i Oslo. Vinderen kåres i den store finale i Trondheim Spektrum lørdag den 3. februar.

Alle 18 kunstnere vil blive lanceret ved en pressekonference på Marienlyst fredag den 5. januar 2024.