Storbritannien: Years & Years-stjernen Olly Alexander til Eurovision 2024

Foto: Eurovision.tv

Den prisbelønnede kunstner Olly Alexander, kendt fra Years & Years, skal repræsentere Storbritannien ved det 68. Eurovision Song Contest i Malmö til maj. Olly offentliggjorde den store nyhed under finalen i BBC Ones ‘Strictly Come Dancing’ til et begejstret studiepublikum og millioner af seere i hele Storbritannien.

“Jeg har elsket at se Eurovision, siden jeg var en lille dreng, og jeg er mere end begejstret for at deltage næste år. Som ung dreng så jeg altid frem til denne fantastiske begivenhed af glæde, den vidunderligt kaotiske blanding af musikstile, teatralske optrædener, hjertevarme følelser og humor. Jeg kan næsten ikke forstå, at jeg skal være en del af en sådan særlig arv og repræsentere de britiske farver…”

Olly Alexander

Jeg har ønsket at gøre dette i lang tid, og det føles som det rigtige øjeblik at begynde at udgive musik under mit eget navn. Jeg er fast besluttet på at give alt, hvad jeg har, og levere en fantastiske og uforglemmelig optræden for jer alle!”

Olly Alexander

Olly Alexander har været aktiv i musikbranchen siden 2010. Han er en af verdens mest banebrydende, moderne popstjerner. Med tre succesfulde albums har sangeren, skuespilleren og modeikonet opnået to #1 britiske albums, 10 britiske Top 40-singler og blev for nylig tildelt BRIT Billion-prisen (med 6,5 milliarder streams globalt). Med Years & Years, der udviklede sig til et soloprojekt og i 2024 en helt ny solokarriere, er Olly blevet en stemme for sin generation. Som skuespiller i Russell T Davies-showet ‘It’s A Sin’ har han været med til at vinde ‘Bedste Nye Drama’ ved National Television Awards, og Olly var nomineret til Leading Actor ved BAFTA Television Awards i 2022.

Advertisement

Efter at have været hovednavn i arenaer og på festivaler verden over og have samarbejdet med navne som Sir Elton John, Kylie og Pet Shop Boys er Olly Alexanders ikon-status for nylig blevet cementeret med en figur hos Madame Tussauds London.

Ollys Eurovision-sang, skrevet sammen med Danny L Harle, er endnu ikke afsløret.

Følg med i valget af artister og sange til Eurovision 2024 i Malmø >>