Norge: Fredag afsløres de 18 MGP-artister, som dyster om at følge i Alessandras fodspor

Norges største musikbegivenhed, Melodi Grand Prix, vender i 2024 tilbage, hvor det hele startede i 1960 med semifinaler på Marienlyst i Oslo, og med finale i Trondheim. Fredag afsløres de 18 artister i MGP 2024.

Stemningen ved sidste års finale i Trondheim Spektrum var på kogepunktet, da Alessandra løb med sejren i Melodi Grand Prix 2023. I 2024 vil den nye vinder kunne fejre sejren i den samme arena.

Advertisement

Fredag den 5. januar udløses spændingen, og vi får svaret på hvilke 18 artister, som i 2024 dyster om at følge i Alessandras fodspor, og repræsentere Norge ved Eurovision Song Contest i Malmø.

Kunstnerne bliver præsenteret ved et stort presse event på Marienlyst i Oslo.

18 kunstnere i konkurrencen

18 deltagere dyster i næste års Melodi Grand Prix. I hver semifinale deltager seks kunstnere/bands, og tre kvalificerer sig til den store finale.

– Vi er meget begejstrede over det nye line-up i MGP. Vi kan love et meget højt niveau af kunstnere og sange, og et varieret og spændende repertoire. Der vil være store og kendte kunstnere, der vil være nye stjerneskud, et bredt udvalg af genrer og udtryk. Vi har sangene, som kan gøre sig stærkt gældende i Europa og verden. Og hvem ved, måske er 2024 året, hvor Norge igen vinder Eurovision Song Contest, siger Stig Karlsen, der er ansvarlig for musikken i MGP.

Rygter?

Til enhver artist afsløring hører også rygter. I fankredse er der nævnt flere navne, som af den ene eller anden årsag, har fået mistanken til at blusse op hos fan detektiverne. Ingen af nedenstående navne er dog bekræftede.

  • Adelén (MGP 2013)
  • Emmy (MGP 2021)
  • Farida (MGP 2022)
  • Jørgen Dahl Moe (MGP JR 2009 vinder)
  • KEiiNO (Eurovision 2019, MGP 2021)
  • Margaret Berger (Eurovision 2013)
  • Mørland (Eurovision 2015, MGP 2019)
  • Raylee (MGP 2020 & 2021)
  • Sval (MGP JR 2011 vinder)
  • Kyle Alessandro (Umami Tsunami, MGP 2023)

Værter

Marion Ravn og Fredrik Solvang bliver værter for Norsk Melodi Grand Prix 2024. Begge er debutanter i MGP-sammenhæng.

Marion Ravn er sangerinde og detektiv i Maskorama, mens Fredrik Solvang er kendt fra debatprogrammer på NRK.

Læs også: Marion Ravn og Fredrik Solvand bliver værter på norsk Melodi Grand Prix 2024

MGP-redaktionen er meget tilfredse med værtsvalget. “Dette er en vild værtduo. Mange vil blive overrasket over denne kombination. Marion har vist, at hun har x-faktor på skærmen gennem mange sæsoner af Maskorama, og hun elsker musik og er en af vores mest dygtige kunstnere. Hun vil passe perfekt til Melodi Grand Prix,” siger Mads Tørklep, projektleder for MGP.

At Solvang skifter fra hårde debatter til et musikshow er mere overraskende. “Gennem mange år i Debatten er Fredrik blevet en af landets mest elskede og erfarne værter. Nogle vil nok blive overrasket over at høre, at han træder ind i Norges største underholdningsshow, men jeg er overbevist om, at han vil klare det fint. Han elsker MGP og vil elske at være en del af glamour og showbiz,” siger Tørklep.

Udover de nævnte værter vil Markus Neby også optræde på skærmen som udsendt reporter.

MGP 2024 shows

Semifinale 1

Dato13. januar 2024
VenueNRK Studierne
ByOslo
VærterMarion Ravn
Fredrik Solvang
Afstemning100% seerafstemning
Deltagende sange6
Sange til finalen3

Semifinale 2

Dato20. januar 2024
VenueNRK Studierne
ByOslo
VærterMarion Ravn
Fredrik Solvang
Afstemning100% seerafstemning
Deltagende sange6
Sange til finalen3

Semifinale 3

Dato27. januar 2024
VenueNRK Studierne
ByOslo
VærterMarion Ravn
Fredrik Solvang
Afstemning100% seerafstemning
Deltagende sange6
Sange til finalen3

Finale

Dato3. februar 2024
VenueTrondheim Spektrum
VærterMarion Ravn
Fredrik Solvang
Afstemning60% seerafstemning
40% international jury
Deltagende sange9

Tilbage til begyndelsen

Melodi Grand Prix blev afholdt for første gang i 1960, hvor Nora Brockstedt vandt med nummeret “Voi-voi” i NRKs studier i Marienlyst i Oslo. I 2024 vender showet tilbage til Marienlyst for de tre semifinaler og med første show lørdag den 13. januar.

“Studio 1 og Studio 2 i Marienlyst er hellig grund for starten af norsk TV-historie og Norges største musikshow gennem næsten 65 år. Musikken og historierne er indlejret i væggene, og begge studier vil blive brugt, når artisterne kæmper om en finaleplads foran 8500 mennesker i Trondheim Spektrum og næsten en million seere ved TV-skærmene,” forklarer Stig Karlsen, der er ansvarlig for musikken i MGP.

Finale i Trondheim Spektrum

Sidste års udsolgte finale blev en stor succes med over 8500 begejstrede fans i salen. Der vil endnu engang blive folkefest, når ni finalister skal kæmpe i finalen om at repræsentere Norge i Eurovision Song Contest 2024. Finalen lørdag den 3. februar finder sted i Trondheim Spektrum.

– “Trønderne” ved, hvordan man holder fest, og sammen med tilrejsende fra hele Norge og Europa bliver dette en aften til historiebøgerne. Der er stor spænding omkring, hvilke kunstnere der deltager i MGP 2024, og selvom vi ikke kan afsløre nogle navne nu, kan vi afsløre, at Trøndelag er godt repræsenteret blandt de 18 deltagende kunstnere. Det bliver spændende at se, hvor mange der går videre og får muligheden for at optræde på hjemmebane i Trondheim Spektrum, siger Karlsen.