Spanien: Benidorm er klar til finalefest – hør sangene her

Efter to semifinaler, som blev afholdt tirsdag 30/1 og torsdag 1/2, er otte sange nu klar til finalen i Benidorm Fest.

Spanien har gennem tiden valgt deres deltagere i Eurovision på mange forskellige måder. Efter i mange år at have haft særdeles svært ved at få gode placeringer i Eurovision forsøgte man sig i 2022 med Benidorm Fest, bestående af to semifinaler og en finale – og der lykkedes det dem endelig at finde et nummer, som fik international succes, nemlig Chanel’s “SloMo”, som fik en 3. plads ved Eurovision. Sidste år fik de en 9. plads i finalen hos juryerne, men en sidsteplads hos seerne, og Spanien måtte dermed nøjes med en beskeden samlet 17. plads.

Advertisement

Nu er Spanien så klar til at finde deres repræsentant ved Eurovision 2024, og ved de to semifinaler blev der udvalgt i alt otte sange – fire fra hver semifinale. Nebulossa og St. Pedro vandt hver deres semifinale, sidstnævnte med pænt stor margin ned til nummer to i semifinale 2, Maria Peláe med sangen “Remitente”. Han er da også bookmakerfavorit i skrivende stund.

Såvel ved semifinalerne som i finalen er der en professionel jury bestående af fire spanske og fire internationale personer, hvis stemmer tæller 50%. Derudover er der en demografisk udvalgt jury, som har 25% af stemmerne og endelig en telefonafstemning, som også tæller 25%. Netop det at 75% procent af stemmerne gives af juryer har været udskældt, men i hvert fald i semifinalerne var der en klar tendens til, at den demografiske jurys stemmer lignede tv-seernes stemmer mere end den professionelle jurys.

Værterne for Benidorm Fest er Marc Calderó og Ruth Lorenzo, og Ana Prada er vært i Green Room. Ruth Lorenzo husker man måske fra at have deltaget i Eurovision 2014 i København, med sangen “Dancing in the Rain”, som fik en 10. plads ved den lejlighed.

Finalister i Benidorm Fest 2024:

Sang nr.ArtistSang
1Maria PeláeRemitente
2St. PedroDos extraños (Cuarteto de cuerda)
3Angy FernándezSé quién soy
4Jorge GonzálezCaliente
5NebulossaZorra
6Sofia CollHere to Stay
7Miss CaffeinaBla bla bla
8AlmácorBrillos platino

Benidorm Fest løber af stablen lørdag 3/2-24 fra klokken 22:00, og kan ses her: https://www.rtve.es/play/videos/directo/

Hør finalesangene her: