Polen: Luna synger “The Tower” til Eurovision 2024 i Malmø

Foto: Dorota Szulc

Efter måneders spekulationer og rygter ved vi nu officielt, hvem der kommer til at repræsentere de polske farver ved Eurovision 2024. Luna er valgt internt af den polske tv-station TVP til at repræsentere Polen i år sangen “The Tower.”

Sammen med annonceringen af Luna blev den officielle musikvideo til “The Tower” udgivet:

Advertisement

“The Tower” er skrevet af Luna selv sammen med Maxwell Cooke og Paul Dixon (Fyfe).

Interesserede kunstnere og sangskrivere kunne sende deres sange til TVP indtil den 2. februar. Blandt de indsendte sange udvalgte en konkurrencekomité den polske repræsentant til Eurovision Song Contest 2024 i Malmö.

Om Luna

Aleksandra Katarzyna Wielgomas med kunstnernavn Luna, født den 28. august 1999, er en sanger og sangskriver fra Warszawa, Polen. Luna har haft interesse for musik, siden hun var lille. I 2010 var hun f.eks. en del af Artos Børnekor, der optrådte i operaer. Luna kan også spille violin og klaver.

I 2018 begyndte hendes musikkarriere, efter at hun blev en del af det polske Kayax-label som en del af “My Name is New”-projektet. Her udgav hun samme år sin første single “On the Hills of Anxiety”, som blev spillet i radioen landet over.

I 2020 samarbejdede hun med komponisten Michał “Fox” Król, med hvem hun udgav sin selvbetitlede single “Luna”. Senere dette år udgav hun sin sang “Zgaś” – en sang der inkluderede lyde fra rummet, og som endte på listen over de bedste polske sange fra 2020. Hendes næste single “Less” blev udgivet et par måneder senere i februar 2021 og sendte hende ind på Radio Wawas Top 13.

Senere i 2021 udgav Luna sin første EP med titlen “Caught in the Night”, som inkluderede sangen “Fade”, der blev inkluderet på ikke mindre end 14 Spotify New Music Friday-playlister rundt omkring i verden. Dette hjalp hende med hendes første albumudgivelse i 2022, “Nocne zmory”, som hjalp med at etablere hende som en alternativ kunstner i Polen.

I interviews har Luna udtalt, at hendes interesse for astrologi, filosofi, kunst, økologi, mode og natur har inspireret hende i musikken. Hun har endvidere afsløret, at “Luna” er hendes alter ego, som er fuld af hemmeligheder og magi. Pseudonymet blev adopteret fra latin “Luna” (måne), som har stor indflydelse på hendes liv.