Israel præsenterer sit meget omdiskuterede Eurovision bidrag “Hurricane”

Foto: Shai Franco

Efter nogle uger med stor uvished om, hvorvidt Israel ville deltage ved Eurovision Song Contest 2024 i Malmø og med divergerende udmeldinger fra den israelske TV-station, offentliggør Israel i dag Eurovision bidraget “Hurricane”.

Israel deltager i Eurovision Song Contest med sangen “Hurricane”, som er skrevet med udgangspunkt i det afviste bidrag “October Rain” med ændringer på nogle af ordene. Sangen handler ifølge KAN om en ung kvinde, der kommer ud af en personlig krise.

Advertisement

“Hurricane”, som udgives kl. 22.00, er skrevet af Keren Pels, Avi Ohion og Stav Begar og fremføres af sangerinden Eden Golan, der vandt talentprogrammet HaKokhav HaBa og hermed retten til at repræsentere Israel ved Eurovision.

THIS YEAR, MORE THAN EVER, I AM EXCITED TO REPRESENT MY COUNTRY ON THE BIGGEST STAGE IN EUROPE. I PROMISE TO DO MY BEST AND BRING THE 2025 EUROVISION CONTEST TO ISRAEL.Eden Golan

Eden Golan

Om Eden Golan

20-årige Eden Golan drømte om at nå til OL, som hun som 9-årig startede som gymnast. Den drøm ændrede sig dog under en familieferie i Thailand, hvor hotellobbyen bød på musikalsk underholdning og Eden selv kom på scenen og sang “Jingle Bells.”

I 2014 stod hun på en større scene i en konkurrence for unge sangere foran 20.000 mennesker, og i 2018 var Eden Golan blandt finalisterne i “The Voice Kids Russia 5” som en del af pigegruppen “Cosmos Girls”.

Da Eden Golan startede med at synge var inspirationskilden Miley Cyrus. Senere overtog stjerner som Beyonce og Jessie J.

Uvished om Israels deltagelse

De seneste uger har der været stor uvished omkring Israels deltagelse ved årets konkurrence. To bidrag blev angiveligt indsendt til EBU, “October Rain” og “Dance Forever”, men begge bidrag endte med at blive afvist af EBU på grund af politisk indhold.

Allerede før de 2 bidrag blev afvist, indkaldte den israelske TV-station KAN et råd for at diskutere den potentielle diskvalifikation. Her blev det besluttet, at Israel ville trække sig fra konkurrencen fremfor at ændre teksten eller erstatte bidraget, såfremt EBU ikke godkendte teksten.

Denne udtalelse blev imidlertid trukket tilbage sidste søndag. Under indflydelse af Israels præsident Yitzhak Herzog valgte den israelske TV-station at foretage de nødvendige justeringer, som gjorde det muligt at få sangen godkendt af EBU og hermed deltage i Eurovision Song Contest.