Besa Kokëdhima – “Titan” | Panelet bedømmer Albanien (ESC 2024)

“Panelet bedømmer” er tilbage og klar til Eurovision 2024-sæsonen med afstemning, reviews og reaction videoer. Som en optakt til Eurovision Song Contest 2024 vurderer vi alle årets 37 bidrag og kårer vores vinder frem mod prøvestart i Malmø.

Som en del af vores optakt til årets store musikfest har vi traditionen tro lyttet til årets sange, givet point og lavet reviews. Fra den 30. marts 2024 tæller vi ned med én sang pr. dag.

Advertisement

“Panelet bedømmer” er lavet i samarbejde med den danske fanklub, MelodiGrandPrixfans.dk (OGAE Danmark).
13 personer har afgivet sine stemmer og udover de skrevne artikler her på Good Evening Europe, så vil repræsentanter fra GEE og OGAE Danmark diskutere årets bidrag i vores serie af video reviews, hvor vi også deler resultatet af den samlede afstemning.

Husk at abonnere på vores Youtube-kanal, så du får en notifikation, når der er nye videoer ude.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Læs alt om Eurovision Song Contest 2024 >>

Afstemning

Reviews

Albanien sender i år en meget standard Eurovision sang. Det som jeg tidligere har beskrevet som en hverken/eller sang, fordi den nok ikke generer nogen, men samtidig kræver en hel del af live performance for at blive husket. Dog synes jeg at det sidste omkvæd hvor beatet bliver dobbelttempo hjælper sangen en lille smule, jeg ville dog have ønsket at den stil havde været mere gennemgående for nummeret

Clara

I år er der heldigvis en del lande, som har haft modet til, i større eller mindre grad, at forlade hovedvejen og tage en bivej med mere nationalt særpræg. Jeg ville ønske, at Albanien havde været et af dem. Det havde klædt “Titan” at være sunget på albansk og tilsat nogle lokale instrumenter. I sin nuværende form bliver det nok mit tissepausenummer. Den går ind ad det ene øre og og lige så umærkeligt ud ad det andet uden at efterlade det mindste spor eller efterfølgende nynnen.

Mette S

Det har hjulpet lidt på sangen at blive oversat til engelsk – sådan er det ikke altid, men her synes jeg det gør noget godt. Besa er en dygtig sangerinde, som også live har vist at hun kan bære sangen her. Jeg er stadig ikke helt oppe og ringe over den, for den mangler noget unikt, noget der gør den mere end gennemsnitlig. Den er behagelig at lytte på, men heller ikke mere.

Mikal

Albanien er ofte garant for autentiske bidrag med noget på hjerte og et traditionelt albansk særpræg. Zemrën N’dorë skilte sig (i Festivali i Këngës) langt mere ud end slutproduktet, den engelske revamp “Titan”, og jeg synes desværre optimeringsprocessen er slået fejl. Vi står tilbage med et generisk bidrag, som ikke rigtig efterlader noget indtryk, og hvor magien er forsvundet.
Besa er en stærk sangerinde, men det vil kræve en unik optræden at sikre Albanien en finaleplads.

Mette C

Videopanelet bedømmer

Om afstemningen:
I panelet sidder 13 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.

Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige panelmedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og rangeret årets sange jf. Eurovision-skalaen.

I vores video reviews tager vores faste videopanel bestående Simon, Daniel og Mikal samt gæster de 37 bidrag under (k)ærlig behandling og præsenterer desuden resultatet fra det samlede panel.

Det samlede panel består af:
– Aleksander Pagels
– Asger Bach Holst 
– Clara Amalie Singerholm Christiansen
– Daniel Nitz Andresen
– Mette Christensen
– Mette T. Svendsen
– Michael Thygesen
– Mila Kovalj
– Morten Kaiser
– Nicole Nitz Andresen
– Simon Falk
– Zakarias de los Reyes

Video