Marina Satti – “Zari” | Panelet bedømmer Grækenland (ESC 2024)

“Panelet bedømmer” er tilbage og klar til Eurovision 2024-sæsonen med afstemning, reviews og reaction videoer. Som en optakt til Eurovision Song Contest 2024 vurderer vi alle årets 37 bidrag og kårer vores vinder frem mod prøvestart i Malmø.

Som en del af vores optakt til årets store musikfest har vi traditionen tro lyttet til årets sange, givet point og lavet reviews. Fra den 30. marts 2024 tæller vi ned med én sang pr. dag.

Advertisement

“Panelet bedømmer” er lavet i samarbejde med den danske fanklub, MelodiGrandPrixfans.dk (OGAE Danmark).
13 personer har afgivet sine stemmer og udover de skrevne artikler her på Good Evening Europe, så vil repræsentanter fra GEE og OGAE Danmark diskutere årets bidrag i vores serie af video reviews, hvor vi også deler resultatet af den samlede afstemning.

Husk at abonnere på vores Youtube-kanal, så du får en notifikation, når der er nye videoer ude.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Læs alt om Eurovision Song Contest 2024 >>

Afstemning

Reviews

Jeg bliver altid en lille smule blød i knæende når de græske bidrag indeholder buzouki og zorba. De traditionelle græske elementer kombineret med en tung 4 i gulvet gør simpelthen et eller anden for mig, og jeg synes det virker. Jeg er sikker på, at denne her nok skal blive en ren crowd pleaser, og at folk i Malmö Arena kommer til at danse zorba hele vejen rundt.

Clara

Hurra! Grækenland skal da i hvert fald ikke beskyldes for at pakke sin nationale sound væk af frygt for ikke at appellere til udenlandske seeres smag. “Zari”  er græsk med græsk på -både i sit udtryk og stil. Selv videoen har et ironisk hip til os turister, som nogle af os nok fremstår for lokalbefolkningen når vi besøger landet. Selv en lille hilsen til Theodorakis og den store græske klassiker  “Zorba” er der blevet plads til som baggrundstæppe for bidraget. Jeg hylder det nationale særpræg, men tror desværre ikke, at seererne vil belønne den med topkarakterer. Dertil er den lidt for monoton.

Mette S

Jeg har jo i tidligere videoer været noget efter de poppede sange med masser af dancebreaks. I og for sig har sangen her jo nogle af de samme features, men jeg synes alligevel at Zari skiller sig positivt ud. Der er lidt mere græsk særpræg over sangen her, og det virker mere gennemarbejdet end visse af de andre sange. Jeg håber de får genskabt den turistreklame-stemning som der er i videoen, for det giver et sjovt og lidt selvironisk indtryk, som jeg synes er sjovt.

Mikal

Point for det autentiske i “Zari”. Det gør mig glad, at Grækenland ikke går “Replay”-vejen, men i stedet inddrager traditionel musik i en kombination med en mere moderne lyd. På den negative side så har jeg personligt svært ved at høre sangen til ende, og jeg synes, opbygningen og manglen på omkvæd gør den svær at huske – især når SEERNE skal stemme efter en gennemlytning. hvis man kan genskabe stemningen fra videoen på scenen, så er finalepladsen bestemt indenfor rækkevidde.

Mette C

Videopanelet bedømmer

Om afstemningen:
I panelet sidder 13 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.

Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige panelmedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og rangeret årets sange jf. Eurovision-skalaen.

I vores video reviews tager vores faste videopanel bestående Simon, Daniel og Mikal samt gæster de 37 bidrag under (k)ærlig behandling og præsenterer desuden resultatet fra det samlede panel.

Det samlede panel består af:
– Aleksander Pagels
– Asger Bach Holst 
– Clara Amalie Singerholm Christiansen
– Daniel Nitz Andresen
– Mette Christensen
– Mette T. Svendsen
– Michael Thygesen
– Mila Kovalj
– Morten Kaiser
– Nicole Nitz Andresen
– Simon Falk
– Zakarias de los Reyes

Video