SABA – “Sand” | Panelet bedømmer Danmark (ESC 2024)

“Panelet bedømmer” er tilbage og klar til Eurovision 2024-sæsonen med afstemning, reviews og reaction videoer. Som en optakt til Eurovision Song Contest 2024 vurderer vi alle årets 37 bidrag og kårer vores vinder frem mod prøvestart i Malmø.

Som en del af vores optakt til årets store musikfest har vi traditionen tro lyttet til årets sange, givet point og lavet reviews. Fra den 30. marts 2024 tæller vi ned med én sang pr. dag.

Advertisement

“Panelet bedømmer” er lavet i samarbejde med den danske fanklub, MelodiGrandPrixfans.dk (OGAE Danmark).
13 personer har afgivet sine stemmer og udover de skrevne artikler her på Good Evening Europe, så vil repræsentanter fra GEE og OGAE Danmark diskutere årets bidrag i vores serie af video reviews, hvor vi også deler resultatet af den samlede afstemning.

Husk at abonnere på vores Youtube-kanal, så du får en notifikation, når der er nye videoer ude.

Vi har som altid brug for dig! Hjælp os med at sprede Eurovision-stemning. Del din mening og dine gæt i kommentarsporet på vores Facebook-opslag og @tag gerne dine Eurovision-venner i opslagene.

Læs alt om Eurovision Song Contest 2024 >>

Afstemning

Reviews

Det danske melodigrandprix i år var mildest talt en skuffende oplevelse, men jeg vil mene at Saba trods alt var det bedste alternativ af en pulje af ikke særligt gode bud. Sangen er desværre let at glemme, men heldigvis er Saba en super cool og bemærkelsesværdig artist, så lad os håbe, at det vil give os en mulighed for at gå til finalen i år. Jeg er dog ikke sikker på, om Sand er et stærkt nok nummer til en faktisk kvalifikation.

Clara

Åh hvor jeg dog bare håber, at vi skal juble over en dansk finaleplads i år og jeg tror “Sand” er et godt bud på det. Saba har den lækreste stemme og kan hun holde nerverne i ro, tror jeg også på, at hun synger os langt ind Eurovisonsugens hellige lørdag. Vi har ikke en sang med finalevinder-potentiale i år, men efter tre magre år kan mindre også være nok til at redde æren og give alle ikke-grand prix-nørder entusiasmen ved konkurrencen tilbage.

Mette S

Jeg var jo ikke så begejstret for ”Sand” ved Dansk Melodi Grand Prix, og syntes den var mindre interessant end mange af de andre sange. I denne sammenhæng tror jeg dog, at den vil gøre sig godt. Det er en gedigen popsang, hvor der umiddelbart er lagt op til et relativt enkelt, men æstetisk sceneshows, blandt nogle sange der nok bliver præsenteret med lidt vildere sceneshows, og det kan jo bestemt også noget. Hun synger jo virkelig godt, Saba, og forhåbentligt er det kommet så meget styr på teknikken, så den usikkerhed som kom lidt til udtryk ved Dansk Melodi Grand Prix er væk. Jeg er stadig ikke helt oppe og ringe over selve sange, men anerkender at det er godt håndværk, som er flot præsenteret.

Mikal

SAND er i mine øjne Danmarks bedste bidrag, siden vikingerne indtog scenen i Lissabon, og jeg håber virkelig, Danmark får sin velfortjente finaleplads i Malmø! SABA er en fantastisk repræsentant for Danmark, som skiller sig ud på nogle af de samme kvaliteter, vi så hos Emmelie de Forest i 2013: Den stærke vokal, store indlevelse, likeability og ikke mindst hendes ydmyge, åbne og ærlige tilgang. SABAs formidlingsevne og karisma løfter et i forvejen stærkt og velproduceret bidrag, og man kan ikke undgå at føle smerten over forholdet, der ligesom et sandslot smuldrer mellem fingrene.
Jeg kan godt li’ den simple præsentation med SABA i hvidt på et plateau, men jeg savner en stærk visuel oplevelse til i højere grad at understøtte teksten – a la Jamala’s 1944.
Som 1/10 af årets danske jury håber jeg ekstra meget på dansk Eurovision succes i Malmø. Wehbe var også involveret i Danmarks sidste finaleplads, mon det er en tilfældighed?

Mette C

Videopanelet bedømmer

Om afstemningen:
I panelet sidder 13 personer med forskellig baggrund, som alle har det til fælles, at de elsker Eurovision Song Contest og har fulgt konkurrencen tæt i flere år.

Hvert medlem har – uden at diskutere eller udveksle holdninger med de øvrige panelmedlemmer – vurderet hvert enkelt bidrag og rangeret årets sange jf. Eurovision-skalaen.

I vores video reviews tager vores faste videopanel bestående Simon, Daniel og Mikal samt gæster de 37 bidrag under (k)ærlig behandling og præsenterer desuden resultatet fra det samlede panel.

Det samlede panel består af:
– Aleksander Pagels
– Asger Bach Holst 
– Clara Amalie Singerholm Christiansen
– Daniel Nitz Andresen
– Mette Christensen
– Mette T. Svendsen
– Michael Thygesen
– Mila Kovalj
– Morten Kaiser
– Nicole Nitz Andresen
– Simon Falk
– Zakarias de los Reyes

Video