Eurovision Song Contest 2024 scenen afsløret – Prøverne starter 27. april

Foto: Peppe Andersson SVT

Eurovision 2024 prøverne skydes i gang i Malmø den 27. april og fortsætter frem til den store finale lørdag den 11. maj. I dag blev årets scene afsløret, ligesom også de første delegationer netop nu lander i årets værtsby.

Produktionsteamet tekniske prøver har været i gang i Malmø Arena siden den 18. april. Her gik teknikere og produktionsmedarbejdere i gang med at arbejde på den nybyggede scene Malmø Arena for at afprøve lys, rekvisitter, kameravinkler og lyd til alle sangene, som deltager i Eurovision Song Contest 2024. Produktionsteamet arbejder sammen med de enkelte landes delegationer for at perfektionere hver eneste detalje.

Advertisement

Hvert lands scenografi bliver testet af for at sikre en problemfri afvikling og overgang mellem hver sang. Lysdesignere og lydteknikere arbejder desuden tæt sammen med delegationerne for at skabe den ønskede atmosfære og lydbalance. Et andet vigtigt element i moderne Eurovision-shows er pyroteknik, tøris og øvrige specialeffekter, som også skal testes og times. Endelig skal det tekniske team sørge for, at videoprojektioner står skarpt og er koordinerede med det enkelte lands optræden.

Eurovision 2024 scenen er afsløret

I dag var der officiel afsløring af årets Eurovision scene. Teamet bag består af Florian Wieder, Fredrik Stormby, Eirik Røland og Johan Nilsson.

Florian Wieder – Produktionsdesigner

Florian Wieder er baseret i Los Angeles og München. I løbet af de sidste 30 år har han udviklet de kreative og visuelle koncepter til adskillige store shows, koncerter, turnéer, ceremonier, musik og tv-produktioner verden over. Florian har arbejdet med kunstnere som Beyonce, Adele, Jennifer Lopez, Robbie Williams, U2, Lady Gaga, Rammstein. Han var designer og kreativ producer for syv MTV Video Music Awards (VMA’er), 12 MTV Europe Music Awards (EMA’er) og har designet til Eurovision Song Contest syv gange siden 2011. I 2022 designede han åbningsceremonien til FIFA World Cup i Qatar. Til MTV VMA’erne blev han tildelt en Primetime Emmy/Bedste produktionsdesign.

Fredrik Stormby – Lys- og skærmindholdsdesigner

Fredrik Stormby har med næsten 25 års erfaring arbejdet med koncerter, teater, firmaarrangementer og tv-produktioner. Hans seneste arbejde spænder over flere roller i projekter som ABBA Voyage, Melodifestivalen, Beyoncé’s Renaissance Tour og Eurovision Song Contest 2013, 2016 og med Loreen 2023. Fredrik er en af ​​grundlæggerne af Green Wall Designs, et kreativt studie med speciale i lys, scene og skærmindhold, baseret i Stockholm. Han har en holistisk tilgang til produktionsdesign, der problemfrit integrerer lys-, video- og scenografielementer.

Eirik Røland og Johan Nilsson – komponister for årets musikalske identitet

Som duo har Eirik Røland og Johan Nilsson siden 2016 samarbejdet om at producere musik til spil, tv og andre medier. Tidligere bemærkelsesværdige værker inkluderer RAGE 2 og American Song Contest (NBC). På spørgsmålet om, hvad deres specialer er, siger de, at det handler om at udforske og finde sjælen og identiteten i noget samt røre og formidle et budskab til lytteren. De har specialiseret sig i at komponere adaptiv musik med den teknologi, det indebærer. I Eurovision Song Contest giver det muligheder for at skabe et lydbillede, der bidrager til en mere spændende afstemning.

Årets stand-in prøver har været i gang, hvor lokale kunstnere, f.eks. unge musikere eller studerende, optræder som årets deltagere. Hermed får produktionsteamet mulighed for at perfektionere kameravinkler, overgange og andre visuelle aspekter af showet, ligesom delegationerne kan få et billede af deres show, før årets Eurovision-artister selv indtager scenen.

Lørdag den 27. april går årets Eurovision artister for første gang på scenen til deres første prøver. Første og anden runde af de individuelle prøver for alle 3 lande afholdes fra 27. april til 4. maj. Disse prøver afholdes bag lukkede døre og uden adgang for presse og medier. EBU deler små snippets på TikTok, mens videoklip fra anden runde prøver afsløres på de officielle digitale platforme.

Akkrediteret presse og medier kan deltage i den første generalprøve på hvert show:

  • Mandag den 6. maj – 15:35 (semifinale 1)
  • Onsdag den 8. maj – 15:45 (semifinale 2)
  • Fredag den 10. maj -13:30 (Finalen)