Reviews 2011: Frankrig

Efter sidste års succes med Jessy Matador og sangen “Allez Ola Ole”, som blev det første Eurovision-bidrag i 30 år til at toppe de lokale hitlister, er interessen for Eurovision i Frankrig større end nogensinde. Planen om en offentlig finale måtte dog pga. tidspres udsættes til 2012. Frankrig valgte istedet sin kunster internt. Det blev den 21-årige tenor Amaury Vassili og sangen “Sognu”, som i al fald, hvis man skal bedømme udfra bookmaker-odds og fanreaktioner, var et rigtig godt valg.

Jeg er 100% enig. “Sognu” er et af de flotteste Eurovision-bidrag nogensinde. Melodien er smuk og iørefaldende og Amaurys stemmer er helt fantastisk. Selvom Amaury er en professionel tenor, så lader han alligevel ikke stemmen gå så meget “opera”, at bidraget bliver for specielt. Hermed forbliver det et bidrag, som er bredt-appelerende og behageligt at høre på.

Advertisement

Jeg er næsten 100% sikker på at det her er juryens førstevalg, så det vil være op til seerne, om det skal hedde Paris 2012.
Et af få problemer med sangen kunne være appellen til de unge, men taget i betragtning af at Amaury er en 21-årig attraktiv ung mand, så tror jeg bestemt, at han også vil imponere den yngre del af seerne, nok primært den kvindelige del. Det på trods af at han hverken har dansere eller udfører nogen avanceret koreografi.

Jeg har sangen i Top 2 sammen med Bosnien, som stiller med en helt anden type sang, og tildeler Frankrig 5 stjerner for en sang, som holder fokus på det Eurovision Song Contest burde handle om, nemlig den gode melodi, den flotte vokal og en sang, der vækker følelser. Det her er ægte, velfremført og smukt.

Frankrig har ikke nogen prangende rekord, siden semifinalernes indførelse* med gennemsnitlig en 17. plads i løbet af de 6 år, ligeledes er starten som nummer 2 heller ikke til Amaurys fordel.

* Denne periode er valgt, idet den resterende del af analysen er baseret på samme periode og semifinalerne betød, at The Big 4 kun blev fremført live én gang, mod at Semifinalisterne får 2 optrædener.

Gennemsnit: 3,8

Placering: Top 3

Se live-version og preview-video under
Multimedia. Husk at
stemme på dine favoritter i GEEs Pre-chart Voting.

NB! ALLE REVIEWS ER SKREVET INDEN PRØVERNE GIK I GANG I DÜSSELDORF, OG PRÆSTATIONERNE HER ER DERFOR IKKE TAGET I MED BETRAGTNINGEN.