G.E.E. Reviews 2012: Schweiz

Schweiz

Scweiz har ikke nogen prangende kvalifikationsstatistik i Eurovision. 3 finalepladser er der blevet til, siden semifinalerne første gang så dagens lys i 2004. I fjor sang Anna Rossinelli schweiz til en finaleplads et mulehår foran Glenn Vella og Emmy på 11/12. pladsen. I finalen måtte hun tage til takke med sidstepladsen og sølle 19 points.

I år hedder Schweiz’ repræsentant Sinplus.

Advertisement


Om årets repræsentant

Ivan og Gabriel Broggini er brødre, begge musikere og begge sangskriver. De voksede op med musikken fra Queen, Bob Marley og U2 og begyndte selv at spille musik i en tidlig alder. Ivans lidenskab var guitar, mens Gabriel startede med at spille keyboards og trommer. Senere opdagede Gabriel dog også guitaren og sin passion for sang. Allerede som 13-årige havde begge brødre egne bands og tilbragte timevis i deres fars øvelokale.

Efter College, tog Gabriel til San Diego. Da han vendte tilbage, dannede brødrene et band på egen hånd og begyndte at skrive sange sammen. Med “Infinity Project” og singlen “Without Identity” kom de for første gang på hitlisterne og musikvideoen blev vist af flere tv-stationer, herunder VIVA. De fik også muligheden for at spille på de store spillesteder, så som Kofmehl og Dynamo og har vundet adskillige konkurrencer.

Bandet ændrede senere navn til "Sinplus" og de to brødre fortsatte med at indspille musik og har bl.a. indspillet en EP i Los Angeles og skrevet en af de officielle sange til WM i Ishockey i 2009.
Den 10. december 2011 blev Sinplus valgt til at repræsentere Schweiz i Baku med sangen “Unbreakable”. Duoen har netop færdiggjort deres første album med titlen “Disinformation”, som kommer på gaden i slutningen af  ??april 2012.

Jeres dom

Brødrene Broggini vandt i den schweiziske finale, hvor der også deltog et meget kendt og elsket Eurovision-ansigt, nemlig den nu 88-årige legende og vinder af den allerførste udgave af Eurovision Song Contest i 1956, Lys Assia. Der er stadig fans som mener, at Lys var den rette vinder på trods af at hun kun endte på en 7. plads i finalen.

"Unbreakable" har fået en relativ pæn modtagelse hos fansene. Der er langt imellem 10-tallerne, til gengæld er der ikke givet hverken 0 eller 1 points til bidraget, hvis laveste score er 2-taller.
På Good Evening Europes Facebook-side, gav I bidraget et gennemsnit på 6,41 ud af 10 mulige.

Good Evening Europe’s anmeldelse

Der er et stort problem ved "Unbreakable", som jeg personligt har svært ved at abstrahere fra og det er den engelske udtale. Der er sket forbedringer efter finalen, men selvom jeg ved, at der bliver sunget "Swim against the stream, following your wildest dream…", så lyder det stadig forkert i mine ører. Når jeg selv sidder og brummer med på, det i øvrigt meget iørefaldende bidrag, så virker det som om jeg synger nogle andre ord end Sinplus.

Når man ser bort fra accenten, som brødrende forhåbentlig når at få yderligere forbedret inden Baku, så har "Unbreakable" hele vejen igennem været et af de numre, som har kørt på min favorit-Eurovision playliste. Et moderne, velproduceret rockbidrag med et catchy omkvæd, en fin tekst og et godt budskab. Omkvæddet kan måske blive en smule repetitiv, men omvendt er det nok denne gentagelse, som gør at man lynhurtigt kan synge med og at sangen bliver husket i et forum som Eurovision.

De 2 brødre har et fedt rockudtryk og giver en overbevisende performance, både vokalt og visuelt. Om det bliver til en finaleplads, er svært at forudsige. Jeg syntes Schweiz i flere omgange er blevet decideret "berøvet" en finaleplads, hvor de virkelig har stillet med kvalitetsbidrag, f.eks. med Lovebugs og "Highest heights" i 2009, som nok var et stærkere bidrag end "Unbreakable". Så politisk ukorrekt som det er sagt, så har Schweiz simpelthen for få "venner" i Eurovision.

Jeg håber stadig på at brødrene Broggini får den finaleplads, de har fortjent og en respektabel finaleplads og giver bidraget 8 ud af 10 stjerner.