G.E.E. Reviews 2012: Irland

Irland

 

Advertisement

Om årets repræsentant

Jedward – AKA brødrene John og Edward Grimes – er en irsk pop duo, som blev et kæmpe hit efter deres deltagelse i den britiske version af X-Factor i 2009.

Kendt for deres særprægede blonde frisurer og unikke præstationer, er de enæggede tvillinger blevet en af de mest succesfulde grupper, der nogensinde har deltaget i konkurrencen.

Efter deres succes i showet har Jedward bl.a. samarbejdet med 90’er hip-hop stjernen Vanilla Ice på deres debutsingle Under Pressure (Ice Ice Baby). Den blev et Nummer 1 hit på den irske single hitliste og nummer 2 på den Engelske singlehitliste for downloads. Tvillingerne udgav deres debutalbum Planet Jedward i juli 2010, som blev det hurtigst sælgende album i Irland i 2010.

Deres første soloturné blev udvidet fra 28 til 75 datoer efter fænomenal efterspørgsel fra fans. Tvillingerne har også haft deres eget reality show "OMG! Jedward!" på irsk tv, som viste sig at være et stort hit hos seerne og gav et underholdende indblik i den verden, der er Planet Jedward.

Sidste år vandt Jedward den irske finale og gav Irland en flot 8. plads i Eurovision Song Contest med hittet "Lipstick".

I år vandt tvillingerne for andet år i træk den irske finale, denne gang med topkarakterer fra både seere og jury, og i øvrigt under mentor og tidligere Eurovision-vinder Linda Martins vinger. I år skal de deltage med sangen "Waterline".

Jeres dom

Jedward er en duo, som man enten elsker eller hader. Det skinner også tydeligt igennem på diverse fansider, hvor bidraget får en meget blandet modtagelse. På Good Evening Europes Facebook-side, gav I bidraget et gennemsnit på 5,33 ud af 10 mulige og points i begge ender af skalaen.

Good Evening Europe’s anmeldelse

Jeg var vild med de skøre tvillinger allerede før de vandt sidste år irske finale. En række helt unikke, meget iøjnefaldende men også tæt på tonedøve performances i den britiske X-Factor gav dog ikke noget håb om en topplacering til Jedward i Eurovision-sammenhæng. Jeg og mange andre blev imidlertid positivt overrasket over tvillingernes vokale præstation i "Lipstick", som da også endte i Top 10. Ligeledes kan man ikke undgå at blive påvirket af tvillingernes entusiasme omkring Eurovision.

I år er de tilbage med endnu et catchy bidrag, som efter min mening faktisk er et noget stærkere bidrag end Lipstick var det, dog måske med den ulempe at den kræver lidt flere gennemlytninger end Lipstick, som sad fast første gang. Jedward leverer igen en energisk, karismatisk, underholdende og sjov performance og synger faktisk hæderligt. Dog synes jeg der har været en tendens til at backing-koret bliver for gennemtrængende i de liveversioner, vi har set af "Waterline".

Ulempen ved at sende Jedward igen, er at nyhedsværdien er væk: Det høje hår, de 2 identiske tvillinger og en performance med drengenes sædvanlige entusiastiske hoppen rundt ER set før. Spørgsmålet er om tv-seerne er blevet trætte af Jedward eller om duoen har fået flere fans rundt omkring i Europa, som kan sende dem til endnu en topplacering.

Jeg glæder mig til at se hvad Jedward finder på og så ser jeg frem til at høre dem afslutte semifinale 2 med en catchy og energisk popsang.

Jeg giver 8 ud af 10 stjerner til en af mine favoritartister i årets konkurrence.