G.E.E. Reviews: Frankrig

Frankrig

 

Om årets repræsentant

Advertisement

Indonesiske Anggun, skal i år repræsentere Frankrig med sangen Echo. Efter at have været en stor stjerne i hjemlandet, blev Anggun Cipta Sasmi fransk statsborger omkring årtusindeskiftet. Udgivelsen "Au nom de la Lune" i 1997 var en stor succes i Frankrig, og "La neige au Sahara" blev et stort hit både i Frankrig og i andre andre fransktalende lande. Det følgende år blev albummet relanceret på engelsk, og Anggun oplevede en masse opmærksomhed i lande som Japan og USA.

Hendes albums bliver ofte indspillet på både indonesisk, engelsk og fransk og der går ofte flere år mellem, at Anggun sender nye udgivelser ud. Indtil 2006 var Anggun en af de førende kunstnere i Frankrig og har den dag idag stadig en stor fanskare – især blandt de multikulturelle samfund i landet.

Jeres dom

På Good Evening Europes Facebook-side, gav I bidraget et gennemsnit på 6,93 ud af 10 mulige.

Good Evening Europe’s anmeldelse

På den positve side, virker Anggun som en dygtig og professionel sangerinde og bidraget har også fået en pæn modtagelse hos fansene.
Jeg er ikke imponeret. Baggrundstracket er effektivt, men jeg synes hverken om omkædet eller om sprogvalget, på trods af at jeg eller sætter stor pris på at lande vælger at synge på deres modersmål. Blandingen er engelsk og fransk virker bare forvirrende og jeg synes, man opnår noget fremfor at holde sangen helt på fransk.

Der er noget interessant ved bidraget, som benytter sig af forskellige lydelemeter, som man ikke normalt ser i Eurovision. Musikvideoen er flot, men jeg tror desværre det bliver svært at levere et sceneshow, som skiller sangen ud.

Jeg giver 4 ud af 10 stjerner en udemærket vokal, men ellers siger bidraget mig ikke noget.