Optakt: Disse kunstnere må du ikke gå glip af under Copenhagen Pride

Foto: Michael Thygesen, pressefotos fra Feel Freeze, Iris Gold på Facebook

I denne uge indhylles København i regnbuer, mangfoldighed, kærlighed og uforglemmelige oplevelser, når én af årets smukkeste begivenheder, Copenhagen Pride, afvikles for 22. gang. 

Rådhuspladsen forvandles i disse dage til Pride Square, og byder ugen ud på *gratis* koncerter og underholdning for enhver smag.

Advertisement

Arrangørerne bag Copenhagen Pride imponerer år efter år med musikalsk underholdning i topklasse, både hvad angår de store, velkendte artister, men i særdeleshed på valget af upcoming musikere. Blandt tidligere stjerneskud kan nævnes (Sada Vidoo, 2014 og 2017), Silje Svea (2014 og 2015),  Cisilia (2015), Steed Lord (Island, 2015). David Lavi (Israel, 2016), Alex Palmieri (Italien, 2016) og Niels Bech (Norge, 2017).

I år venter endnu et spændende musikalsk program og blandt de mange lovende koncerter,  har vi udvalgt 5 bud på artister, som du simpelthen ikke må gå glip af.

Go’ Pride!

Theo X

Spiller torsdag den 16. august kl. 20.00 // Under The Rainbow 2018

Udover at skrive alle sine sange selv, så instruerer Theo X også sine egne musikvideoer og laver egne pladecovers. Det 27-årige multitalent har foreløbigt udgivet de 2 singler ‘Junkie Lover’ og ‘Hey Chico’, ligesom han lægger vokal på Defined Marple’s single ‘Gentleman‘ (iført tusindvis af små spejle).

Legendariske musikere som Bob Dylan, Cat Stevens og Sebastian var blandt inspirationskilderne, da Theo X allerede som 11-årig begyndte at spille guitar og skrive sine egne sange. Han fandt dog hurtigt ud af, at det var sangen, han brændte for.

Foto: Michael Thygesen

Efter et ophold på en musikhøjskole fortsatte han på musiklinjen på Stenhus Gymnasium, hvorfra han også modtog skolens musiklegat, og flyttede efterfølgende til København for at skrive sange.

I april live-debuterede Theo X ved årets Axgil Rainbow Awards foran blandt andre kronprinsesse Mary, der blev så begejstret, at hun efterfølgende bookede Theo X til kronprinsens private 50-års fødselsdagsfest. Sommeren har endvidere budt på en optræden ved Aarhus Pride samt en tur i ‘Go morgen Danmark’-studiet.

Lyt bl.a. til ‘Junkie Lover’ (herunder), som handler om en vanskelig tid i Theo’s liv:

“Jeg følte mig lidt tabt i den store verden, og manglede et ståsted. Et ståsted som ikke bare var hurtige fornøjelser og fuldemandsnak. Smukt og skørt blev det jo så startskuddet til præcis, det jeg savnede, nemlig Theo X”

Det fortæller Theo X og peger på at sangen oprindeligt blev skrevet til en gruppe 14-årige drenge i det polske svar på One Direction.

Theo X er sin egen og kan ikke sammenlignes med nogen anden kunstner. Tættest kommer det 27-årige stjerneskud – med sin alsidige vokal og karismatiske fremtoning – måske på Alex Vargas, som han uden tvivl også har potentialet til at følge i fodsporene på.

Under Aarhus Pride tog det os mindre end 5 minutter at overgive os 100% til Theo X, og vi er sikre på, at du vil gøre det samme under regnbuen på torsdag.

Bonusinfo:

Kunstnernavnet Theo X har sin helt egen smukke historie: “Jeg har altid tænkt, at min søn skulle hedde Theo. Og da jeg skulle udgive ‘Junkie Lover’ måtte jeg finde et navn at udgive den i. Eftersom musikken altid har været mit lille barn, så var det helt naturligt at “jeg” skulle hedde Theo. X’et for mig er en anderkendelse af alle de dygtige mennesker, jeg arbejder sammen med rundt om min musik. Theo plus alle de andre som man ikke ser.”

Derfor skal du opleve Theo X: 

  • hans karismatiske optræden, intensitet og nærvær
  • hans originale, rå lyd & kraftfulde, sprøde stemme
  • de iørefaldende, dansevenlige hits med en moderne, international lyd
  • en energisk partystarter og 3 veloplagte musikere

Feel Freeze

Spiller torsdag den 16. august kl. 19.30 // Under The Rainbow 2018

Raymonde Gaunoux og Mathias Vinther Lilholt udgør tilsammen den københavnske elektropop-duo Feel Freeze. De koncertdebuterede på SPOT Festival i 2014 og har siden turneret i Europa og Sydøstasien og bl.a. fået airplay på P3 og BBC. I juni udgav de singlen ‘Bridge to Your Heart’, som er forløberen for deres kommende album, ‘Feathers and Scars’.

Foto: Feel Freeze pressefoto

Det helt unikke ved Feel Freeze’s musik er uden tvivl deres fængende, melodiske sange, som byder indenfor i et dragende elektronisk univers, der udover synthesizer, piano, guitar og harmoniske vokaler, skiller sig ud med spændende og finurlige lydelementer.  Duoen selv beskriver deres musik som “dreamy, melancholic / dazzling, optimistic music”.

En vigtig del af duoens musik består i at nedbryde grænser mellem mennesker med fokus på LGBT-rettigheder samt diskutere og udfordre normer for køn og seksualitet. På tværs af kønsstereotyper forenes det feminine og det maskuline i musikken, som bl.a. henter inspiration i Raymonde’s eget liv som transkønnet og de oplevelser og udfordringer, som han haft i forbindelse med sin transition.

“Bridge to Your Heart” og resten af den kommende plade er bl.a. produceret i samarbejde med Lasse Lyngbo, som tidligere har arbejdet med Vinnie Who.

Lyt til den drømmende, melankolske ballade ‘Bridge to Your Heart’ herunder og bemærk bl.a. den helt unikke “dyrelyd”, som har ramt os lige i hjertet og sendt sangen direkte på repeat i Spotify-playlisten.

Derfor skal du opleve Feel Freeze: 

  • de iørefaldende sange og duoens helt unikke sound
  • de velskrevne tekster og stærke budskaber
  • det dragende elektroniske univers og anvendelsen af de mange finurlige lydlementer
  • kærligheden, som duoen spreder (de beder f.eks. publikum om at kramme hinanden under ‘Give Me Your Heart’)

Moody

Spiller lørdag den 18. august ml.  17.00 og 18.00 // Pride Show 2018

Moody med fornavnet Josefine vandt i 2017 KarriereKanonen, der er arrangeret af DR, Smukfest og Bandakademiet. Tidligere vindere af konkurrencen tæller bl.a. Djämes Braun, The Minds of 99 og Rest In Beats, som optrådte på Copenhagen Pride sidste år.

Foto: Michael Thygesen

Som producer og singer-songwriter laver Moody en blanding af pop, R&B og elektronisk musik med stærke budskaber og en moderne, international lyd. Hun begyndte at skrive små rim og sange allerede som 5-6-årig. Men har først målrettet dyrket sit musikalske talent fra 2016, hvor hun downloadede et musikprogram til sin computer og fandt ud af, at hun kunne producere musikken til tekster.

Moody skiller sig ud med sine personlige tekster, der virkelig går under huden på én og musikalske budskaber, bl.a. om at at frigøre sig fra normerne (‘Karma’ og ‘Taboo’).

På årets Aarhus Pride faldt vi for Moody på grund af hendes fantastiske energi og stærke attitude, der bl.a. kom til udtryk i hilsnen til ex’en, som undervejs i ‘This One’s For You’ fik præsenteret ‘langemand’ fra både Moody og størstedelen af det begejstrede publikum. Også hendes nedtonede version af Kidd’s ‘Ikk lavet penge’ understregede den 23-årige sangerindes mangesidede talent.

Derfor skal du opleve Moody: 

  • Energisk liveoptræden med masser af attitude og interaktion med publikum
  • De stærke musikalske budskaber
  • Personlige sange, der går under huden på dig
  • Lækker international lyd med synthesizers og elektroniske beats

Mendoza

Spiller lørdag den 18. august ml. kl. 21.00 og 22.00 // Pride Show 2018

Sandra Frederiksen med kunstnernavnet Mendoza er tilbage på Copenhagen Pride-scenen efter, at hun i 2016 gav ét af de hidtil mest legendariske Pride-shows, der bl.a. indebar en længerevarende stagedive, som satte både fotografer og sikkerhedsfolk på overarbejde. På trods af at hun blev tabt, fortsatte Mendiza ufortrødent sin optræden blandt publikum og først dagen efter kom hun i tanke om, hvad der var årsagen til hendes rygsmerter 😉

Foto: Michael Thygesen

Den 26-årige sanger, sangskriver og producer skriver stærke personlige sange med udgangspunkt i sit eget liv som “barn af Istedgade”:  om en forsømt barndom, hvor faderen slæbte hende med på bodegaer og diskoteker, om en ungdom med alkohol og stofmisbrug og om at blive mor som 16-årig.

Musikalsk bevæger Mendoza sig indenfor en sammensmeltning af genrer såsom elektropop, dance og r&b i et lidt dystert og råt univers .

I 2015 fik Mendoza et kæmpe hit både i Danmark og på internationalt plan med singlen ‘Love Druggie’. som i skrivende stund er spillet knap 7,5 millioner gange på Spotify.

Vi er vilde med Mendoza på grund af hendes rå attitude, unikke stemme og selvfølgelig de iørefaldende hits og vi ser frem til endnu en fest på Pride Square! Kom og oplev Mendoza til årets Pride Show – du bliver ikke skuffet!

Bonusinfo:

Sandra fik navnet Mendoza efter en prank, som hun og hendes gode ven Fernando Mendoza lavede på Facebook. De byttede profilbilleder og efternavne, men kunne efterfølgende ikke bytte navnene tilbage igen.

Derfor skal du opleve Mendoza: 

  • en energisk partystarter med masser af attitude
  • de personlige tekster og stærke følelser
  • hendes skarpe og unikke vokal
  • kæmpe-hittet ‘Love Druggie’ og de øvrige iørefaldende hits

Iris Gold

Spiller lørdag den 18. august ml. kl. 18.00 og 19.00 // Pride Show 2018

Iris Gold er født i London af en indisk mor og en jamaicansk far men voksede op på Christiania i København hos sin mor. Hun begyndte for alvor at synge i 00’erne og debuterede i 2015 med singlen ‘Goldmine’, hvorefter hun har fulgt op med en EP, et mixtape og flere singleudgivelser.

Foto: Iris Gold på Facebook

Den 27-årige R&B-sangerinde har spillet opvarmningskoncerter for store stjerner som Taylor Swift og Robbie Williams, og denne sommer har bl.a. bragt hende rundt på årets Grønne koncerter samt på en anmelderrost koncert på Roskildefestivalen.

Som sanger og sangskriver er det Iris’ mission at gøre verden til et mere inkluderende sted, både når det gælder køn, etnicitet, seksualitet osv.

Med udgangspunkt i sit eget liv laver hun musik for folk, der ikke passer ind og gør det i sit eget skønne lydunivers, der bygger på både pop, soul, hiphop og funk og henter inspiration fra 1960’erne, 1970’ernes ikoniske artister.

Vi glæder os til begive os ind i Iris’ farvestrålende musikalske univers og synge med på hendes iørefaldende hits såsom ‘All i really know’ og ‘Roll it Out’ .

Derfor skal du opleve Iris Gold: 

  • det farvestrålende og spændende musikalske univers
  • en unik og karismatisk artist med en energisk liveoptræden
  • de iørefaldende hits, som mixer det moderne med en smittende retrolyd
  • hendes positivitet og fokus på inklusion og diversitet

Læs også: Her er programmet for Copenhagen Pride 2018: Oplev bl.a. Anne Linnet, Ida Corr og L.I.G.A.

De optræder også under Copenhagen Pride Week