DMGP 2019: Portræt og interview med Jasmin Gabay – ‘Kiss Like This’

Foto: Michael Thygesen / www.good-evening-europe.dk

Sang nr. 2: Jasmin Gabay – ‘Kiss Like This’

(Sangskrivere: Lise Cabble, Clara Sofie Fabricius, Fredrik Sonefors )

Advertisement

Fra en finaleplads i Bagedysten til Melodi Grand Prix. De fleste tv-seere kender primært Jasmin for hendes smukke kager, men den 31-årige sangerinde har faktisk allerede være med i Eurovision én gang og lever til dagligt af at synge. I 2017 var Jasmin korsanger for Anja under Eurovision Song Contest i Kiev. Se video fra den danske ambassade i Ukraine nederst i artiklen.

Jasmin Gabay er opvokset i København og bor i dag i Søborg sammen med sin tre-årige søn.

Hun er fast korsanger for Patrick Dorgan, tidligere frontfigur i Le Freak og har været en del af ensemblet på Wallmans i København. I december sang hun kor for superstjernen Mariah Carey og nu går Jasmin målrettet efter en solokarriere.

Læs også: Interviews og præsentation: Mød deltagerne i Melodi Grand Prix 2019

“Vi er alle sammen okay i Grand Prix-land og det har jeg det fantastisk med. Jeg er sådan én, som kommer til at råbe for højt, fylde for meget eller have for mange farver på og så rynker folk på næsen. Det gør de ikke i Grand Prix-land og det synes jeg er fantastisk!

Jasmin Gabay om Grand Prix-kulturen

Om sangskriverne:

Lise Cabble er Danmarks ukronede Grand Prix-dronning og kvinden bag udødelige klassikere som ‘Only Teardrops’ (Emmelie de Forest), ‘Fra Mols til Skagen’ (Aud Wilken) , ‘Uden Dig’ (Sanne Gottlieb), ‘New Tomorrow’ (A Friend in London) og senest ‘Starlight’ (Anna Ritsmar).

Clara Sofie er både sanger og sangskriver og står bl.a. bag kæmpehittet ‘Når tiden går baglæns’ med Rune RK. I Melodi Grand Prix 2018 var hun med til at skrive ‘Holder fast i ingenting’ til Rikke Ganer-Tolsøe.

Fredrik Sonefors var med til at skrive ESC 2014-fællessangen ‘Rainmaker’ til Emmelie de Forest i København og har skrevet hits til bl.a. Eurovision-vinder Måns Zelmerlöv. Han står i år bag den foreløbige favorit i Sverige’s Melodifestivalen, ‘Hold You’, sunget af Hanna Ferm & Liamoo og har desuden været med til at skrive ‘Anywhere’ til Simone Emilie i år.

Interview med Jasmin Gabay

Lyt til ‘Kiss Like This’

Mere Jasmin Gabay

https://www.youtube.com/watch?v=LXV95nJW47s

Afgiv stemmer til årets sange

[gee_vote img_header=”Billede” element_header=”Sang” id=10]