Interview: Catrine drømmer om duet med Fyr og Flamme

Catrine sammen med Jerry, som er den anden halvdel af duoen SoftWave | Foto: Krestine Havemann

I midten af september kom den danske duo Fyr og Flamme med en efterlysning, som blev delt på de sociale medier.

Vi søger en sangerinde til at hjælpe os i mål med en duet. Vi vil gerne tilbyde pladsen til et ubeskrevet blad, og lade hele rejsen blive et eventyr

En af duoens følgere, Catrine Christensen, der ligesom Jesper og Laurids også selv er Eurovision-fan, opdagede ved et tilfælde opslaget og valgte at byde ind på rollen som sangerinde på Fyr og Flammes kommende single “Næste lørdag”.

Advertisement

Vi har taget en snak med Catrine, som i 10 år har været en del af synthpop duoen SoftWave sammen med Jerry Olsen. Duoen har netop udgivet sit 2. album “Things we’ve done”.

En del af Fyr og Flammes energi

Catrine, som i SoftWave skriver og synger på engelsk, har længe ønsket sig at indspille og udgive på dansk som et sideprojekt, enten solo eller med andre. Med Fyr og Flamme håber hun at kunne gøre den drøm til virkelighed:

Jeg så ved et tilfælde Fyr & Flamme’s opslag i mit feed på Instagram, hvor de opfordrede alle sangerinder i Danmark til at ansøge om at synge duet på deres kommende sang. Jeg er generelt glad for energiske sange, og den energi Fyr & Flamme har, kunne jeg godt tænke mig at være en del af som et sideprojekt.

Catrine har haft mange sideprojekter i sin tid i musikbranchen bl.a. som feat., sangskriver, remixer, topliner, kor mm. Som udøvende kunstner ser hun det som en vigtig ting at udvikle sine kompetencer. Men det er også vigtigt at have det sjovt, fortæller hun.

Jeg synes rigtig godt om sangen. Jeg skulle lære den udenad og så filme mig selv imens jeg sang henover det tilsendte track. I første omgang syntes jeg melodien virkede svær og jeg tænkte, den lærer jeg aldrig, men så lagde jeg projektet lidt fra mig, indtil jeg havde en intens halv time for mig selv, og så sad den ellers bare lige i skabet. Jeg kan faktisk rigtig godt lide at synge sangen og håber at de tager godt imod mit bidrag.

Ansøgningfristen til at komme i spil som Fyr og Flammes nye sangerinde var 1. november og nu venter Catrine i spænding på afgørelsen. Hvis hun bliver valgt, er der flere ting at glæde sig til:

Et nyt netværk med spændende nye muligheder og forhåbentlig også live optrædener, som jeg ville elske at deltage i.

At sprede glæde via stemmen

Ingen i Catrines familie var aktive i musikbranchen og derfor var det først, da hun flyttede hjemmefra, at interessen for at synge begyndte at spire. Flere havde dog lagt mærke til hendes talent og opfordrede hende til at gøre noget ved det.

Jeg har nok altid været en performer med ønsket om at sprede glæde ud til folket via min stemme. Men først da jeg mødte Jerry i 2007, som havde synthesizere og producerede egne elektroniske numre, fandt jeg for alvor ud af, at jeg kunne udfolde min indre drøm sammen med ham.

Min første sangundervisning blev nøje udvalgt i 2015 hvor jeg mødte op hos Søren Lee, som bl.a. underviser i SLS-teknikken og er autoriseret af Michael Jacksons sangunderviser, Seth Riggs (som desværre ikke lever mere). Jeg har altid haft en vision om, at hvis jeg skulle springe ud i dette projekt, skulle jeg gå all-in. 

Vandt familiens Eurovision pulje efter Brdr. Olsens sejr

At se Eurovision har altid været en fast tradition i Catrines familie, hvor man hvert år i maj var til Eurovision fest hos en ven af familien, som havde et hjem med stor have, spillemaskiner, swimmingpool, bar og et godt lydanlæg. Catrine elskede at være med og lege med alle de andre børn.

Det var også til denne Eurovision fest, at Catrine spottede den senere vinder af konkurrencen i år 2000. Her havde man hvert år en Eurovision pulje, hvor konceptet var, at alle der stemte, lagde penge i puljen. Den, der havde stemt på Eurovision-vinderen, vandt alle pengene i puljen.

Jeg husker tydeligt det første år, jeg for alvor deltog og vandt. Det var år 2000, hvor jeg var 12 år og stemte rigtigt – året hvor Brødrene Olsen vandt med “Smukt som et stjerneskud”. Det var en stor oplevelse for mig.

Catrine forklarer, at det også var dengang, hun opdagede gnisten ved at komme så tæt på sangene. Hun fik efter eget udsagn kuldegysninger, når hun kunne mærke de gode produktioner.

Foto: Krestine Havemann

Eurovision og Dansk Melodi Grand Prix har været en stor øjenåbner for mig i en tidlig del af mit liv og er højst sandsynligt også årsagen til at jeg selv synger i dag

Det var også en Eurovision-vinder, som var den første sangerinde, der inspirerede Catrine og stadig gør det den dag i dag, nemlig Celine Dion:

“My Heart Will Go On” hørte jeg første gang, da jeg var i biografen med min farmor i 1997 og så TITANIC. Efterfølgende var det jo bare MTV på repeat på fjernsynet derhjemme, så jeg kunne lære al den gode musik udenad, Heriblandt, Tina Turner med “What’s Love Got To Do With it”, Avril Lavigne “Sk8terboy” og mange flere.

Tanken om selv at stille op i Dansk Melodi Grand Prix har også strejfet duoen, som også flere gange er blevet opfordret til det af fans.

Vi blev første gang spurgt af en fra publikum efter en koncert, vi spillede i London i 2018.  Han var overbevist om, at vores musik ville egne sig godt til Eurovision. På det tidspunkt havde vi dog andre planer, nemlig at komme tættere på vores fælles idol, Erasure, som faktisk lykkedes, da vi under corona lockdown blev inviteret til at lave remix til forsangerens solo-projekt “Andy Bell is Torsten”. Vinylen endte på UK OFFICIAL VINYL CHARTS, så det er vi meget stolte af.

Både Catrine og Jerry, som er den anden halvdel af SoftWave, er meget glade for de gode melodier, lyd og sange fra 80’erne uden for meget autotune.

Da jeg er fra 1988, er jeg primært vokset op med 90’er musikken. Derfor kan man høre et godt mix af 80′ & 90′ i vores musik, men med en efterhånden moderne sound, som vi er ret stolte af. Især på det nye album ”things we’ve done” .

ABBA- og Erasure sammenligning

SoftWave har både opmærksomhed i både ind- og udland. Nummeret “Never Gonna Let You Down” fra duoens nye album er blevet anbefalet af DR Karrierekanonen.

Derudover har det engelske magasin The Electricity Club fulgt SoftWave, siden Catrine og Jerrys debut i London i 2017, og de roser duoen for at komme tæt på sine idoler. Her nævner Catrine selv Erasure som en del af drivkraften bag deres rejse. SoftWaves nye nummer “Taking Life For Granted” sammenlignes af magasinet med ABBA:

‘Taking Life For Granted’ goes all ABBA-esque with someone “lacking gratitude” under attack, although the rousing chorus and a particularly joyous instrumental break provides the infinite hope.

The Electricity Club

Om sammenligningerne slutter Catrine af:

I og med at Erasure’s forsanger er fan af ABBA og har udgivet en række ABBA cover numre, som Jerry især har lyttet meget til – og mig som hørte ABBA enormt meget i mit barndomshjem, er det slet ikke underligt at et af vores bedste numre på albummet, sammenlignes med dem. Vi havde dog ikke selv tænkt på ABBA da vi producerede nummeret. Det var et af de numre, som vi bare vidste, ville blive godt, det var der ingen tvivl om. Derfor var det også det sidste nummer vi færdiggjorde på albummet.

Foto: Krestine Havemann

Lyt til SoftWave’s nye album: SoftWave – things we’ve done (lnk.to)

SoftWave’s øvrige musik: SoftWave (lnk.to)

SoftWave’s officielle hjemmeside: www.softwavemusic.com

SoftWave er en fremtrædende synthpop-duo, bestående af medlemmerne Catrine Christensen og Jerry Olsen, som er kendt for deres karakteristiske lyd, bevægende tekster og forførende live-show. Duoen har opnået international anerkendelse for deres evne til at
skabe musik og live optrædener, der berører dybt. Med en række vellykkede udgivelser og en dedikeret fanbase, fortsætter SoftWave med at udfordre grænserne inden for synthpop genren. Efter udgivelsen af SoftWave’s anmelderroste og hitliste-placerede debut album “Game On”, gæstede de Jakob Stegelmann i Bremen Teater, turnerede med de millionsælgende OMD (UK) til udsolgte koncerter i Skandinavien og lavede remix til Erasure’s Andy Bell til hans LP ’Club Torsten’ som endte på UK OFFICIAL VINYL CHARTS.

29. september 2023 udkom et nyt SoftWave remix ”Love is Everywhere” via Cherry Red Records (UK) på CD og digitalt, som netop har fået 5-stjerner af Retropop (UK). Originalen blev produceret af Pet Shop Boys for 30 år siden og blev Cicero’s hit. Cicero var tidligere signet af Pet Shop Boys og det kan afsløres at selveste Neil Tennant (Pet Shop Boys) synger kor på SoftWave’s remix med backing kor fra Catrine Christensen (SoftWave). ”Also featured are five newly-commissioned 2023 remixes of the hit single ‘Love is Everywhere’ by a range of leading underground synth-pop acts.”

Efter udgivelsen af albummet ”things we’ve done”, skal de turnere i ind- og udland (2023-2024). SoftWave er b.la. blevet inviteret til showcases på nationalt TV, samt at spille deres debut-koncert i Tyskland i samarbejde med det tyske pladeselskab Electro-Shock-Records.
28. oktober spillede SoftWave i Operaen på Christiania og 9. december spiller de på den svenske festival ElectriXmas 2023. Alt dette tilsammen, forventes at give SoftWave stor eksponering nationalt og internationalt. Duoens 10 års jubilæum til februar 2024, vil derfor
ligge perfekt i forlængelse af ”things we’ve done” og vil være startskuddet på et nyt spændende kapitel.