Sverige: Optakt til delfinale 4 i Melodifestivalen 2019

Sikke en semifinale vi fik i Leksand med rutinerede kræfter i finalen. Forhåndsfavoritten Jon Henrik Fjällgren tog Lina Hedlund med sig til finalen, mens Rebecka Karlsson og Martin Stenmarck må en tur forbi Andra Chancen.
Nu er cirkusbussen rullet til Lidköping, hvor 4. og sidse semifinale skal afholdes. Lad os hilse på deltagerne.

1.  Pagan Fury – Stormbringer 
Sangskrivere: Tobias Gustavsson, Fredrik Thomander, Anders Wikström, Mia Stegmar

Advertisement

Pagan Fury er debutanter i Melodifestivalen. De kalder sig selv for et oldschool-folkemetalband, med store guitarriffs dog blandet med andre instrumenter bl.a. Violin og blokfløjte.

2.  Anton Hagman – Känner dig 
Sangskrivere: Gusten Dahlqvist, Oliver Forsmark, Anton Hagman, Jakob Hjulström 

Anton Hagman blev som yngre kendt på Youtube, hvor han fortolkede kendte sange. I 2017 deltog han i Melodifestivalen med sangen “Kiss you goodbye”, som nåede finalen via andra chancen, Anton blev ved den sammenhæng kendt som “Ham der slog Loreen ud”. Hans sang dengang var bl.a. skrevet af Tim Schou, som de fleste danske tv-seere kender fra gruppen A Friend in London, der deltog for Danmark i ESC 2011. Tim har også en sang med i årets danske melodi grand prix.

3. Lisa Ajax – Torn 
Sangskrivere: Isa Molin 

Lisa Ajax blev i 2014 som mange andre i dette program kendt i TV4-showet Idol, som hun vandt som den yngste nogensinde. Lisa har deltaget 2 gange før i Melodifestvalen – begge år med en plads i finalen “My heart wants me dead” fra 2017 og “I dont give a” fra 2017.
Sangen er skrevet af Isa Molin, som må siges at være født ind i den musiske verden. Hun er datter af Maria Molin og Bobby Ljunggren, som foruden at være kendte pladeselskabsskabere og direktører, også har været med i Melodifestivalen næsten hvert år siden 1986. Bobby Ljunggren er den, der har haft næstflest sange med gennem tiden i Melodifestivalen, og ligger delt nummer 1 blandt vindersange sammen med Lasse Holm. Så talentet for den gode melodi er gået videre til næste generation i familien Molin/Ljunggren. Der går en ret spændende historie om, at Eurovision-vinderen fra 2012 Loreen testede denne før Melodifestivalen 2017, inden hun bestemte sig for at synge “Statements”.

4. Arvingarna – I Do 
Sangskrivere: Mikael Karlsson, Nanne Grönvall, Casper Jarnebrink, Thomas “Plec” Johansson 

I årets Melodifestival har vi allerede stødt på 2 tidligere vindere Martin Stenmarck og Anna Bergendahl, nu er det så tid til en mere Arvingarna.
Gruppen blev grundlagt i 1989 så de fejrer 30 års jubilæum i år. De har deltaget 4 gange i Melodifestivalen med blandet succes. De vandt i 1993 med sangen “Eloise”, som fik en 7. plads ved ESC i Millstreet. I 1995 blev det til en delt 6. plads med “Bo DIddly”, i 1999 blev det tid en 3. plads med “Det svär jeg på”, hvor gruppen måtte synge deres sang 2 gange, da forsanger Caspers mikrofon ikke virkede den første gang. Senest de deltog var da Melodifestivalen startede deres cirkusturne rundt i Sverige i 2002.
Sangen er skrevet af b.la. Thomas Plec som foruden at være en anerkendt rockproducent også står bag lidt mere rockede numre i Melodifestivalen. Og Nanne Grönvall har høstet stor succes som sanger i bandet One More time, som vandt Melodifestivalen i 1996 med sangen “Den Vilda” og som soloartist, hvor det er blevet til flere store hits gennem årene.

5. Bishara – On My Own 
Sangskrivere: Markus Sepehrmanesh, Benjamin Ingrosso, Robert Habolin 

Bishara er en af de yngste deltagere i årets startfelt. Imponerende nok har han kun sunget siden sidste år, hvor han begyndt at lægge covers ud på Instagram af forskellige favorit sange. Bishara må siges at være i gode og profesionelle hænder, da hans sang bl.a. er skrevet af sidste års vinder Benjamin Ingrosso.

6. Ann-Louise Hanson – Kärleken finns kvar 
Sangskrivere: David Lindgren Zacharias, Josefin Glenmark-Breman, Olof “Ollie” Olson.

Hvis man troede, at Arvingarna var de ægte veteraner i Melodifestivalen, så tager man fejl, fordi hun kommer her. Ann Louise Hansson deltager i hendes 12. Melodifestival og med hendes 14. sang. Hun har dog aldrig vundet. Hun debuterede i 1963 og deltog sidst i 2004. Hun har igennem årene sunget med på mere end 600 sange, og må siges at være en af de mest rutinerede i årets festival. Sangen er en hyldest og inspiration til venskabet med hendes veninde Barbro “Lill Babs” Svensson, som døde sidste år.
Hendes sang er bl.a. skrevet af den ene af hendes 3 døtre Josefin Glenmark, som også stod bag 2 bidrag i sidste års Melodifestival.

7. John Lundvik – Too Late For Love 
Sangskrivere : John Lundvik, Anderz Wrethov, Andreas “Stone” Johansson 

John Lundvik er tilbage i Melodifestivalen efter sin flotte 3. plads sidste år med sangen “My turn”, men John er meget mere end det.. I de tidlige musik år kombinede John musik livet med at være en aktiv og professionel 100 M løbet, hvor han bla har 8 Svenske mesterskaber i ryggen. Johns musiske karriere tog hurtigt fart, efter han i 2010 havde skrevet teksten til “When you tell the world you’re mine” som blev spillet og sunget til Kronprinsesse Victorias bryllup med Daniel af Björn Skifs og Agnes.
Hvis John vinder årets Melodifestival komme r han til at dyste mod sig selv, da han allerede har et bidrag med i årets konkurence. Han er komponist på årets engelske bidrag “Bigger than us”, som synges af Michael Rice.

Som altid kan showet ses på SVT1 kl 20.00 Lørdag den 23. februar, dog samtidig med den danske finale fra Herning, så mon ikke det bliver optaget af mange hjemme i stuerne.